Έφτασε η ώρα για την επανεκκίνηση του τουρισμού και τα δύο κατ’ εξοχήν τουριστικά νησιά των Κυκλάδων, Μύκονος και Σαντορίνη, τα οποία διαθέτουν διεθνείς αεροδρόμια ετοιμάζονται για μια δύσκολη σεζόν επιβίωσης, στην προσπάθεια να σώσουν ότι είναι δυνατό να σωθεί.

Ο μεγαλύτερος όγκος επισκεπτών των δύο νησιών τα οποία αποτελούν ναυαρχίδες της τουριστικής οικονομίας, ταξιδεύει σε Μύκονο και Σαντορίνη μέσω των πτήσεων εξωτερικού.

Η επιβατική κίνηση των συγκεκριμένων πτήσεων, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πλησιάσει τα νούμερα προηγούμενων ετών, ενώ το πιο πιθανό είναι να καταγράψει αρνητικό ρεκόρ -τουλάχιστον- 20ετίας.

Ωστόσο, απ’ το ολότελα καλή’ ν κι η Παναγιώταινα λέει ο θυμόσοφος λαός. Οι απευθείας διεθνείς πτήσεις προς τα δύο αεροδρόμια των Κυκλάδων θα ξεκινήσουν τελικά από την 1η Ιουλίου. Μετά τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, αναμένεται ο καθορισμός των φετινών δρομολογίων από τις αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες ενεργοποιούν ξανά τα συστήματα κρατήσεων για το επιβατικό τους κοινό.

Εφόσον η πορεία της πανδημίας στη χώρα συνεχίσει τη φθίνουσα πορεία και με δεδομένο ότι, αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα επιχειρηθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, Μύκονος και Σαντορίνη θα επιδοθούν σε έναν αγώνα δρόμου τετράμηνης διάρκειας για να καλύψουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής ζημιάς.

loading...