Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα για την άρση των μετακινήσεων με πλοία από και προς την νησιωτική χώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπογράμμισε ότι τα μέτρα που θα αφορούν στις μετακινήσεις από και προς τα νησιά θα έχουν συγκεκριμένο πλαίσιο και προϋποθέσεις, ενώ θα ανακοινωθούν μέσα στο Μάιο.

Μεταξύ αυτών, θα περιλαμβάνονται, όπως προανήγγειλε, μικρότερη επιβίβαση κατά 50%, ενώ θα πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και ασφάλειας.

Η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία θα επιτραπεί το ταξίδι με πλοία. Εκτιμάται ότι θα είναι περί τα μέσα Ιουνίου.

«Καταφέραμε και περιορίσαμε τα κρούσματα στα νησιά. Θα πρέπει να συνεχίσουμε την προστασία της υγείας των νησιωτών. Επίσης διασφαλίσαμε την απρόσκοπτη σύνδεση μεταξύ νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας», σχολίασε σχετικά με μέτρα που ελήφθησαν στην προηγούμενη φάση.

Επιπλέον, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας θα στηρίξει την ακτοπλοΐα με 15 εκατομμύρια ευρώ «καθώς είναι εθνική προσφορά που πρέπει να στηρίξουμε με κάθε μέσο και τρόπο. Διασφαλίζει την εδαφική συνέχεια της χώρας» είπε, προαναγγέλλοντας μάλιστα και αίτημα στην ΕΕ για αποζημίωση της ακτοπλοΐας από ευρωπαϊκούς πόρους.

loading...