Ο 49χρονος από τη Νάξο ο οποίος διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό την Δευτέρα, είναι το πρώτο εγχώριο κρούσμα στο Λιμενικό Σώμα.

Ο λιμενικός από τη Νάξο ο οποίος εργάζεται στο Λιμεναρχείο του νησιού, είχε πάρει αναρρωτική άδεια τις τελευταίες ημέρες λόγω ασθένειας. Παρέμεινε στο σπίτι του ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών, ωστόσο, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε την Κυριακή στο Νοσοκομείο Νάξου με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού.

Τα αποτελέσματα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε έδειξαν ότι είναι θετικός στον covid 19.

Όπως γράφτηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, ο 49χρονος αναμένεται να μεταφερθεί την Τρίτη σε Νοσοκομείο αναφοράς της Αττικής για νοσηλεία. Η διακομιδή του θα γίνει με πτητικό μέσο, ενώ ο ασθενής θα βρίσκεται σε ειδική κάψουλα αποσυμπίεσης.

Στο μεταξύ, οι αρμόδιες αρχές ξεκινούν τη διαδικασία ιχνιλάτησης του 49χρονου προκειμένου να ληφθούν δείγματα και να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του τις τελευταίες ημέρες, αρχής γενομένης από τα συγγενικά του πρόσωπα. Επίσης, συναγερμός έχει σημάνει τόσο στο Νοσοκομείο Νάξου, όσο και στο Λιμεναρχείο του νησιού, όπου αναμένεται να ληφθούν δείγματα από το προσωπικό.

loading...