Το Παραδοσιακό εργαστήρι Σύρου “Άρωμα Παράδοσης” γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα χορού απο το Σπίτι!

Αγαπητά φίλοι στις 29 Απριλίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια ημέρα χορού. Η παγκόσμια ημέρα χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Ο Χορός είναι μια κίνηση, μία γλώσσα που ομιλείται παγκοσμίως , δεν έχει όρια , δεν έχει σύνορα,δεν έχει χρώμα , δεν έχει θρησκεία. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όλα τα είδη χορού. Εδώ θα θέλαμε να  κάνουμε μια πρόταση η οποία θα καθιερωθεί τουλάχιστον για την Ελλάδα μία Πανελλήνια  ημέρα Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού και Τραγουδιού. Οι χοροί μας είναι τόσο πλούσιοι σε ιστορία , σε γεγονότα , σε μαρτυρίες , σε αγώνες , σε θυσίες , σε χαρές , σε λύπες που δείχνουν την Πολιτιστική ταυτότητα της Ελλάδος .

Ακούς την μουσική και πραγματικά καθηλώνεσαι , ακούς τα λόγια και πραγματικά σε φέρνουν κοντά στο ήθος , στα γεγονότα και την αξία του χορού. Δεν μπορούμε λοιπόν  για την Ελλάδα να συγκρίνουμε τους Παραδοσιακούς χορούς με οποιοδήποτε άλλο είδος χορού.

Δεν κατηγορούμε τα άλλα είδη χορού, αλλά με τίποτα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τη τεράστια αξία των Παραδοσιακών μας χορών. Είναι και ο Παραδοσιακός χορός μια τέχνη , μία τέχνη όμως που πηγάζει από πραγματικά γεγονότα ευχάριστα ή δυσάρεστα της ζωής. Ένας από αυτούς τους αγαπημένους μου  χορούς είναι ο Μηχανικός Καλύμνου με την συγκινητική Ανθρώπινη ιστορία.

Ο χορός σου δίνει δύναμη, ηρεμία, ξεκούραση, ψυχολογία στα ύψη, ξεχνάς το πόνο το σωματικό, τον πόνο τον οικογενειακό. Με λίγα λόγια ο Παραδοσιακός χορός είναι ένα φάρμακο που δεν χρειάζεται να  στο δώσει ο  γιατρός , δεν  σου  φέρνει  αλλεργία ,  δεν  είναι επικίνδυνο , δεν σε πειράζει στο στομάχι , είναι ένα φάρμακο που δεν θέλει επιστήμονες να το κατασκευάσουν και να το διαθέσουν στην αγορά προς πώληση.

Ευχόμαστε σε όλους τους συλλόγους που διαθέτουν χορευτικά τμήματα να είναι καλά και μακάρι του χρόνου τέτοια ημέρα να βρεθούμε όλοι μαζί για να γιορτάσουμε χορεύοντας!

Ας γιορτάσουμε την παγκόσμια μέρα χορού απο το σπίτι με όμορφες στιγμές που πέρασαν με την ελπίδα ότι θα ξανά έρθουν ακόμα καλύτερες!

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού από το σπίτι!

Gepostet von Παραδοσιακό εργαστήρι Σύρου "Άρωμα Παράδοσης" am Mittwoch, 29. April 2020

loading...