Τέλος οι μετακινήσεις με πλοία και για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών – Μόνο για λόγους υγείας και εργασίας

Να αποτρέψει κάθε προσπάθεια μετακίνησης τις ημέρες του Πάσχα επιχειρεί η κυβέρνηση, βάζοντας φρένο και στις λιγοστές μετακινήσεις των μόνιμων κατοίκων των νησιών με πλοία, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη προστασία από τον κορωνοϊό, καθώς βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 την Παρασκευή τόνισε ότι, ήταν απαραίτητη η απαγόρευση μετάβασης πολιτών στα νησιά πλην των μονίμων κατοίκων, είπε ωστόσο, ότι εξετάζονται αυστηρότερα μέτρα ενόψει του Πάσχα.

Έτσι λοιπόν, ανέφερε ότι «έρχεται περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων από και προς τα νησιά και για τους μόνιμους κατοίκους τους». Διευκρίνισε πάντως ότι, θα υπάρχει εξαίρεση για ζητήματα «εργασίας και υγειονομικούς λόγους».

loading…


Το πλοία θεωρούνται μέσα μεταφοράς όπου η νόσος, εφόσον εμφανιστεί, μπορεί να μεταδοθεί ταχύτητα, κάτι που φάνηκε στην πράξη από την περίπτωση του “Ελευθέριος Βενιζέλος” και των κρουαζιεροπλοίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Κυκλάδες: Αυτό το ξενοδοχείο διακρίθηκε με τρία βραβεία στα World Luxury Hotel Awards

Ο υπουργός εξήγησε ότι, από τα 110 κατοικημένα νησιά, μόνο τα εννιά έχουν δομές υγείας, και νοσοκομεία, ενώ μόνο η Κρήτη διαθέτει μονάδες για κορωνοϊό». Μιλώντας, επίσης για το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” είπε πως “οι υγιείς επιβάτες θα επαναπατριστούν”.