Θλιβερή είναι η σημερινή εικόνα του κολυμβητηρίου Ερμούπολης. Το άλλοτε αθλητικό στολίδι του νησιού, με την ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα, βρίσκεται στην κατάσταση που αποτυπώνει η φωτογραφία, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο σήμερα, συνοδευόμενη από τα ανάλογα σχόλια.

Στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, τη δεκαετία του 2000, το κολυμβητήριο ήταν ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ωστόσο, από την εποχή της οικονομικής κρίσης και μετά, η λειτουργία του περιορίστηκε, έγινε εποχιακή εξαιτίας του δυσβάσταχτου λειτουργικού κόστους και κυρίως λόγω αδυναμίας συντήρησης της πισίνας (έξοδα για χημικά και καύσιμα) κατά τη χειμερινή περίοδο.

Ακόμη κι αν η σημερινή κατάσταση του κολυμβητηρίου Ερμούπολης ήταν άριστη, θα παρέμενε κλειστό λόγω των έκτακτων απαγορεύσεων που ισχύουν, ενώ κανείς δε μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα, πότε θα επαναλειτουργήσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Ενδεχομένως το Μάιο, μπορεί και τον Ιούνιο. Ανάλογα με την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, η τωρινή εικόνα του κολυμβητηρίου είναι αποκρουστική με εμφανή τα σημάδια της εγκατάλειψης, με αποτέλεσμα να γεννά πολλά ερωτηματικά, ως προς την ετοιμότητα που θα παρουσιάζει η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση την επόμενη μέρα της πανδημίας, ώστε να είναι διαθέσιμη για χρήση από τους αθλητές και το κοινό.

loading...