Αποφασιστικής σημασίας για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα είναι η εορταστική περίοδος του Πάσχα. Με δεδομένο ότι ο κορωνοϊός στη χώρα μας αναπτύσσεται με αργούς ρυθμούς, εκτιμάται, ότι εφόσον οι ημέρες του Πάσχα περάσουν χωρίς η κατάσταση να εκτροχιαστεί, το επόμενο διάστημα, οι προβλέψεις θα είναι πολύ πιο αισιόδοξες.

Έτσι, θα πρέπει να αποφευχθούν με οποιοδήποτε τρόποι οι μετακινήσεις τις ημέρες του Πάσχα, ενώ ειδικό σχέδιο έχει προβλέπεται για τα νησιά.

Το cyclades24, σας ενημέρωσε νωρίτερα για τις προθέσεις της κυβέρνησης οι οποίες στοχεύουν στην απαγόρευση των μετακινήσεων με πλοία ακόμη και των μόνιμων κατοίκων των νησιών. Το βράδυ της Παρασκευής, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, επανέλαβε τους δύο άξονες του πλάνου, ώστε να μην υπάρξουν μετακινήσεις πολιτών προς τα νησιά, αλλά και νησιωτών προς άλλες τοποθεσίες κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, υπάρχει σχέδιο που θα φρενάρει όλους όσους αλλάζουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας για να μεταβούν στο χωριό τους και στο νησί τους το Πάσχα. Ο κ. Πλακιωτάκης είπε, ότι επικοινώνησε με τον Γιώργο Πιτσιλή, διοικητή της ΑΑΔΕ και μπλοκάρεται η παραπάνω διαδικασία μέχρι νεοτέρας. Σε ότι αφορά όσους πρόλαβαν να αλλάξουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, μέσω TAXIS, αυτοί δε θα είναι σε θέση στη συνέχεια να επιστρέψουν στη φορολογική τους βάση.

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να τηρήσουμε  με συνεπή τρόπο τα μέτρα που μας προτείνουν οι ειδικοί ώστε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη, η κυβέρνηση αναμένεται να περιορίσει τις μετακινήσεις για τη γιορτή του Πάσχα στα νησιά, ακόμη και για τους ίδιους τους νησιώτες.

«Ειδικά τις μέρες του Πάσχα επειδή θέλουμε να αποφορτίσουμε ιδιαίτερα τα νησιά το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απαγορεύσουμε τις μετακινήσεις για όλους. Ακόμη και για τους νησιώτες. Δεν πρέπει να μετακινηθεί κανένας. Ο Απρίλιος είναι ένας κρίσιμος μήνας», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο υπουργός υπουργός Ναυτιλίας.

Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις και λεπτομέρειες για τα μέτρα που θα παρθούν τις ημέρες του Πάσχα.

loading...