Αρχική ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Οριστικό: Οικοδομή τέλος στη Μύκονο – Ανακοινώθηκε η απαγόρευση από τον υφυπουργό...

Οριστικό: Οικοδομή τέλος στη Μύκονο – Ανακοινώθηκε η απαγόρευση από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

0

Σταματούν όλες οι οικοδομικές εργασίες στη Μύκονο λόγω του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στο νησί.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, αποφασίστηκε η αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών, δημόσιων και ιδιωτικών στη  Μύκονο. Έτσι εισακούστηκε το αίτημα το Δήμου Μυκόνου που εδώ και καιρό έχει ζητήσει την διακοπή κάθε οικοδομικής δραστηριότητας στο νησί, η οποία αποτελεί εστία τεράστιου κινδύνου για τη διασπορά της νόσου στο νησί.

Εκτιμάται ότι πάνω από 1000 αλλοδαποί εργάτες βρίσκονται στο νησί και απασχολούνται νόμιμα ή παράνομα σε οικοδομικές εργασίες για την προετοιμασία της τουριστικής περιόδου.

Νωρίτερα, συνεδρίασε το Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυκόνου, ζητώντας επιτακτικά να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για την απαγόρευση των οικοδομικών εργασιών.

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας, έκανε έκκληση στους κατοίκους του νησιού, να αποφύγουν τις μετακινήσεις, να μείνουν στα σπίτια τους καθώς η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη, και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Μυκόνου Κων/νος Κουκάς αναφέρει: “Ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άμεση και θετική του ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου Μυκόνου για άμεση αναστολή των οικοδομικών εργασιών για την αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοιού. Ευχαριστώ τον Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτση και τους Βουλευτές Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππο Φόρτωμα για την υποστήριξη του δίκαιου αίτηματός μας.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, αλλά είμαι βέβαιος ότι εάν λειτουργήσουμε όλοι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα είμαστε νικητές”.

 

 

 

loading...