Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, αντιλαμβανόμαστε όσο ποτέ, πόσο σημαντική είναι η διαφύλαξη και η προάσπισή της. Η πανδημία του κορωνοϊού μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε τη φράση «πάνω από όλα η υγεία» και να κατανοήσουμε την αξία της, όταν γύρω μας τα θύματα του ιού αυξάνονται με δραματικό ρυθμό.

Απέναντι στον κοινό αόρατο εχθρό, και στις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε, είναι μονόδρομος η συνεργασία, η συναίνεση και η κοινή δράση που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Η χώρα μας το εφάρμοσε από την έναρξη της πανδημίας, αλλά και εμείς εδώ στην Τήνο, οργανωθήκαμε σαν μία γροθιά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

Σήμερα, οφείλουμε να τιμήσουμε τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, τραπεζοκόμους, μαίες , φαρμακοποιούς, επιστήμονες, ερευνητές αλλά και τους εθελοντές, που γίνονται το δίχτυ ασφαλείας όλων μας. Όλους αυτούς που προσπαθούν με τις πράξεις τους να μετατρέψουν το φόβο σε ελπίδα. Ιδιαίτερα αυτή η χρονιά είναι αφιερωμένη στις νοσοκόμες και τις μαίες, καθώς και στον κρίσιμο ρόλο που παίζουν στη διατήρηση της παγκόσμιας υγείας μαχόμενες και αυτές στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του COVID-19.

Η υγεία όμως δεν είναι μόνο υποχρέωση και καθήκον των ειδικών. Είναι και δική μας. Προσωπική. Έχουμε κληθεί και εμείς, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή να κάνουμε το καθήκον μας και να τη διαφυλάξουμε. Να ακούσουμε τους ειδικούς και να εφαρμόσουμε τα προβλεπόμενα μέτρα, όσο δύσκολο και αν ακούγεται. Να δράσουμε υπεύθυνα, μένοντας σπίτι. Να δείξουμε ανθρωπιά και να φροντίσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, δημιουργώντας μία ασπίδα για την προστασία τους.#μενουμε_σπιτι_υγεια_σεβασμος

 

Αντιδημαρχος Υγείας Δήμου Τήνου

ΑΛΟΙΜΟΝΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ 

loading...