Νέα εξέλιξη για τα σχολεία – Οι ημερομηνίες επανέναρξης σε όλες τις βαθμίδες και οι προβληματισμοί

Υπ. Παιδείας

Οι ημερομηνίες επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει», σύμφωνα με νεότερο ρεπορτάζ του Mega.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στις 11 Μαϊου θα επιστρέψει η Γ’ Λυκείου, στις 18 οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου, ενώ την 1η Ιουνίου τα Δημοτικά.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τι μέλλει γενέσθαι με Παιδικούς Σταθμούς και Νηπιαγωγεία.

“Η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και εισηγήθηκε την επανέναρξη της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η οποία θα πρέπει να γίνει σταδιακά, με προϋποθέσεις, με συνεκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων”, τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ωστόσο ο κ. Τσιόδρας ήταν ξεκάθαρος: «Αυτή η κατάσταση που θα ακολουθήσει δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως επάνοδος στην ολική κανονικότητα. Είναι μια σταδιακή μετάβαση, ένα πολύ δύσκολο στάδιο, όπου συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή (…). Οποιαδήποτε χαλάρωση, θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική. Αν αποτιμήσουμε λάθος τα γεγονότα, θα οδηγηθούμε πολύ γρήγορα από την περιορισμένη κυκλοφορία του ιού και μια ξαφνική άνοδο κι ένα δεύτερο κύμα του ιού στη χώρα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Άνδρος: Ότι πιο μαγικό σε 3 λεπτά!

Είναι σαφής η πρόθεση της κυβέρνησης για επανέναρξης λειτουργίας των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες. Ωστόσο, υπάρχουν σοβαροί προβληματισμοί και επιφυλάξεις τόσο από διακεκριμένα στελέχη της επιστημονικής κοινότητας, όσο και από τους περισσότερους γονείς των μαθητών.