Νάξος: Αρνητικά τα δείγματα της ιχνηλάτησης

0
Διαβητολογικό Ιατρείο, νοσοκομείο Νάξου

Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” στο OPEN TV μίλησε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός και αναφέρθηκε τόσο στο πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο νησί αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νησιού με την κρίση που υπάρχει λόγω του COVID-19. Παράλληλα αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί αναφορικά με τον τουρισμό.

Δείτε το βίντεο:

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Νοσοκομείο Νάξου η οποία αναφέρει:

 

Σας ενημερώνουμε ότι όλα τα δείγματα που αποστείλαμε στις 7/4/2020, σε συνέχεια οδηγιών του ΕΟΔΥ, είναι αρνητικά. Τα δείγματα αυτά σχετίζονταν με στενές επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid 19 στη Νάξο.

Η αποστολή των δειγμάτων ήταν άμεση (εστάλησαν με το Super Puma της αεροκομιδής του ασθενούς) και έγινε κατόπιν συντονισμένης προσπάθειας του ΓΝ-ΚΥ Νάξου με το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου και το Ινστιτούτο Παστέρ, ώστε να έχουμε άμεσα τα αποτελέσματα προς αποφυγήν πανικού στην τοπική κοινωνία αλλά και αποτελεσματικού συντονισμού των επόμενων ενεργειών.

Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και σε άμεση επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς για τη βέλτιστη διαχείριση της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνει η κοινωνία μας και το ΕΣΥ μετά την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού.

Με εκτίμηση
Καλλίτσα Φραγκίσκου
Αν. Διοικήτρια ΓΝ-ΚΥ Νάξου

loading...