Μιχάλης Ζουλουφός: “Το Νοσοκομείο Σύρου διαχειρίστηκε 80 ύποπτα κρούσματα – Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου” (βίντεο)

Για την υποδειγματική και απολύτως αποτελεσματική λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, στη δύσκολη περίοδο κορύφωσης της πανδημίας, μίλησε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Μιχάλης Ζουλουφός, σε διαδικτυακή του συνέντευξη στο Cyclades24 μέσω της νέας διαδικτυακής εκπομπής.

Ο κ. Ζουλουφός, ο οποίος ανέλαβε χρέη διοικητή λίγο πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, έκανε γνωστό ότι το Νοσοκομείο Σύρου, σε όλο αυτό το διάστημα εμφάνισης της πανδημίας διαχειρίστηκε 80 διαφορετικές περιπτώσεις νοσηλευόμενων με ύποπτα κρούσματα, τόσο από την Σύρο όσο και από τα υπόλοιπα νησιά.

Για όλα τα ύποπτα κρούσματα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία από τον ΕΟΔΥ και κατόπιν εργαστηριακών ελέγχων, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό. Επίσης, ο κ. Ζουλουφός μίλησε για την περίπτωση του μοναδικού θετικού κρούσματος που παρουσιάστηκε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αυτό του 88χρονου άνδρα, εξηγώντας αναλυτικά πως λειτούργησε ο μηχανισμός και το τοπικό σύστημα υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Έπεσαν οι τιμές των εισιτηρίων για Τήνο

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλους τους συνεργάτες του, το επιστημονικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό για την αυταπάρνηση και την υπευθυνότητα  που έδειξαν όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα, συμβάλλοντας ο καθένας στον τομέα του στην αποτελεσματική και ουσιαστική λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας, η οποία αντεπεξήλθε πλήρως σε κάθε δυσκολία που παρουσιάστηκε.

Επίσης, εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες σε όλους τοπικούς και θεσμικούς φορείς, στους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες οι οποίοι με τις δεκάδες δωρεές και προσφορές τους έδειξαν έμπρακτα τη στήριξη, την εμπιστοσύνη, αλλά και την αγάπη τους προς το Νοσοκομείο Σύρου.

Ενισχύθηκε με γιατρούς και χρηματοδότηση – Ανοίγει η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μύκονος: Συνάντηση διαπαραταξιακής αντιπροσωπείας με τον Υπουργό εσωτερικών για την Πολεοδομία

Ο κ. Ζουλουφός, αναγνώρισε  τη στήριξη που παρείχε το Υπουργείο Υγείας, καθώς, σε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, ενίσχυσε το Νοσοκομείο Σύρου με 17 νέους γιατρούς και επιπλέον χρηματοδότηση για να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες.

Έκανε γνωστό, δε, ότι από την προσεχή εβδομάδα θα επανέλθουν κανονικά όλες οι λειτουργίες του Νοσοκομείου σε κάθε τμήμα και ιατρείο ξεχωριστά, ενώ παράλληλα, θα τηρούνται για όσο διάστημα απαιτηθεί όλα τα προληπτικά μέτρα και οι οδηγίες που αφορούν την πανδημία.

Επίσης, ανακοίνωσε μια ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση η οποία έχει να κάνει με τη λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας τις επόμενες εβδομάδες, η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί, ταυτόχρονα, τρία διαφορετικά περιστατικά και θα ενισχύσει τον κεντρικό ρόλο του Νοσοκομείου σε επίπεδο νομού Κυκλάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μηχάνημα πόσιμου νερού στην Άνω Σύρο ζητά η Κοινότητα

Τόνισε ακόμη, ότι ένας από τους βασικούς στόχους τους οποίους έχει τεθεί είναι η λειτουργία Ογκολογικής Υπομονάδας, ούτως ώστε να λαμβάνουν μια μορφή πρώτης θεραπείας οι καρκινοπαθείς.

Τέλος, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει σε επίπεδο νησιού να ξεκινήσει ο διάλογος και οι πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός καινούργιου και σύγχρονου Νοσοκομείου.