Με στρατιωτικό ελικόπτερο και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε η 69χρονη από τη Μύκονο, η οποία είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί. Η ασθενής μεταφέρθηκε την Πέμπτη από το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου νοσηλευόταν σε ειδικά διαμορφωμένο κοντέινερ, στο αεροδρόμιο του νησιού.

Εκεί, την παρέλαβε στρατιωτικό ελικόπτερο προκειμένου να γίνει η διακομιδή της σε Νοσοκομείο αναφοράς «Σωτηρία»

Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στη Μύκονο μετά το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού, ο οποίος ενισχύεται, καθώς δεν έχει γίνει γνωστό πως μεταδόθηκε ο ιός στην 69χρονη, η οποία το τελευταίο διάστημα δεν είχε ταξιδέψει.

Παράλληλα, έκκληση στους κατοίκους του νησιού να παραμείνουν στο σπίτι και να εφαρμόσουν πιστά τα μέτρα ασφαλείας και τις οδηγίες των αρχών, απευθύνει με δήλωσή του, ο δήμαρχος Μυκόνου, Κων/νος Κουκάς.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Η αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, προϋποθέτει αφενός τη θωράκιση του συστήματος υγείας και αφετέρου την ατομική συμμόρφωση στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Για το Σύστημα Υγείας, ήδη η Δημοτική Αρχή αλλά και ιδιώτες, συνεισφέραμε σε υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό ώστε να υπάρχει στη Μύκονο η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα αντιμετώπισης του προβλήματος, πάντοτε σε σχέση με τις υπάρχουσες υποδομές. Για αυτό και το Κέντρο Υγείας εφάρμοσε με τον πλέον παραδειγματικό τρόπο τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ όσον αφορά ύποπτα περιστατικά και κατόπιν διασφάλισε την άμεση διακομιδή της συμπολίτισσάς μας- στην οποία όλοι ευχόμαστε περαστικά- στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Σε θέματα όμως κοινωνικής ευθύνης και συμπεριφοράς των πολιτών απαιτείται η κατανόηση όλων. Εάν επί της ουσίας παραβιάζουμε τους περιορισμούς δεν συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Εάν κάποιοι νομίζουν ότι οι περιορισμοί αυτοί δεν τους αφορούν ή ότι οι ίδιοι είναι απολύτως προστατευμένοι κάνουν λάθος.

Απευθύνω και πάλι έκκληση σε όλους τους κατοίκους του νησιού, ειδικά μετά την εκδήλωση του πρώτου κρούσματος στο νησί μας να αντιληφθούν τις ευθύνες τους απέναντι στους εαυτούς τους, τις οικογενειές τους αλλά και τους συμπολίτες τους. Ο Δήμος Μυκόνου είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε κάθε πολίτη, για να βοηθά και να ενημερώνει με κάθε τρόπο.

Μένουμε σπίτι, περιορίζουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας, υπακούμε στους κανόνες που κάθε φορά προτείνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

loading...