Ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα των νεφροπαθών της Πάρου

ΕΡΩΤΗΣΗ

Του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ : Τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ»

Κύριε Υπουργέ,

Ανήσυχοι κάτοικοι της Πάρου μας αναφέρουν λεπτομέρειες, σχετικά με το τι συμβαίνει στο νησί τους, όσον αφορά στους νεφροπαθείς και στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω από την επιδημία του Κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, μεγάλη είναι η ταλαιπωρία την οποία βιώνουν αδιαμαρτύρητα 9 συμπατριώτες τους, που κάθε 3 μέρες, ταξιδεύουν στην γειτονική Νάξο, εκτιθέμενοι έτσι στον κίνδυνο νόσησης από τον κορωνοϊό, τοποθετούνται στο εκεί ευρισκόμενο μηχάνημα αιμοκάθαρσης και μετά επιστρέφουν στο νησί της Πάρου.

Πριν ξεκινήσει τη λειτουργία της η μονάδα αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου της Νάξου, η ταλαιπωρία των νεφροπαθών της Πάρου ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Κάποιοι κάτοικοι της Πάρου, μάλιστα, που είχαν κουραστεί από τις συνεχείς μετακινήσεις προς Σύρο ή Αθήνα, μετακόμισαν μόνιμα και εγκαταστάθηκαν σε  περιοχές, που διέθεταν μονάδα τεχνητού νεφρού.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς της Πάρου είναι πιο έντονο τους χειμερινούς μήνες με τα απαγορευτικά απόπλου, ενώ πληροφορούμαστε ότι, δεν διαφέρουν από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι νεφροπαθείς της ηπειρωτικής χώρας, λόγω της συνεχούς υποβάθμισης των υπηρεσιών Υγείας της πατρίδας μας, που παρατηρείται στις μέρες μας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Προτίθεσθε να προσλάβετε το αναγκαίο έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να στελεχωθεί επαρκώς το Κέντρο Υγείας Πάρου προς βέλτιστη φροντίδα των ντόπιων νεφροπαθών;

2) Προτίθεσθε να λάβετε την απαραίτητη πρόνοια, ώστε να δρομολογηθούν άμεσα, τόσο η εγκατάσταση μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, όσο και η λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στο νησί της Πάρου, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ντόπιοι νεφροπαθείς;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος

loading...