Εντατικούς ελέγχους, ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποιούν από το πρωί της Παρασκευής σε όλα τα λιμάνια της χώρας, στελέχη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι έλεγχοι αναμένεται να ενταθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες και ειδικά κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετακινήσεις επιβατών έχουν απαγορευθεί και επιτρέπονται μόνο οι μεταφορές για την τροφοδοσία των νησιών, αλλά και η επιστροφή μόνιμων κατοίκων στον τόπο τους.

Για την περίπτωση των μόνιμων κατοίκων των νησιών, ο κάθε επιβάτης θα πρέπει να έχει μαζί του το ισχύον εκκαθαριστικό της φορολογικής του δήλωσης που θα αναφέρει τη μόνιμη κατοικία του, αλλά και το ΜΑΝ, τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη ή τη βεβαίωση μόνιμης διαμονής του από τον οικείο δήμαρχο.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, από τις 22/03 έως 29/03 στους χώρους αρμοδιότητας του λιμενικού σώματος έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 38.363 έλεγχοι και έχουν καταγραφεί 150 παραβάσεις.

loading...