Ο τουρισμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα θύματα του κορωνοϊού σε επίπεδο οικονομικών συνεπειών, καθώς το πέρασμα της πανδημίας θα αφήσει πίσω του έντονα σημάδια.

Στις Κυκλάδες, νησιά τα οποία στηρίζουν ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας τους στην τουριστική δραστηριότητα, πιθανότατα, θα δεχθούν ισχυρότερα πλήγματα σε σχέση με τα υπόλοιπα.


Η Μύκονος ήδη μετράει τις πληγές της, καθώς, υπό άλλες συνθήκες, η τουριστική περίοδος στο νησί των ανέμων θα είχε ξεκινήσει.

Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται συνεχώς σε τηλεοπτικούς σταθμούς, λόγω του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού που παρουσιάσθηκε στο νησί, μεταδίδει κατ’ επανάληψη ένα σαφές μήνυμα. “Προέχει η υγεία των κατοίκων και μετά η οικονομία“, αναφέρει ο κ. Κουκάς και το κάνει σε καθημερινή βάση, αφού, προτεραιότητα της τοπικής κοινωνίας του νησιού είναι η προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία.

loading…


Ωστόσο, κανείς δεν παραγνωρίζει την αγωνία που επικρατεί για την επόμενη μέρα και ήδη το νησί το οποίο αποτελεί μία από τις τουριστικές ναυαρχίδες, μετρά τις αντοχές του σε οικονομικό επίπεδο. Αυτές τις αντοχές, κατέγραψε με μια του μόνο φράση ο κ. Κουκάς, κατά την παρουσία του σε εκπομπή του ΣΚΑΪ την Παρασκευή.

Εφόσον συνεχιστεί η πανδημία, σαν Μύκονος, τον Ιούνιο θα έχουμε φτάσει στα όριά μας“, είπε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο κ. Κουκάς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν οδυνηρές οικονομικές συνέπειες σε περίπτωση που η τουριστική σεζόν δεν ξεκινήσει έστω και με καθυστέρηση δύο μηνών.

loading...