Δε θα απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

Τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό παραμένουν πολύ αυστηρά και θα διατηρηθούν σε αυτό το επίπεδο τουλάχιστον μέχρι τις 27 Απριλίου.

Οι μετακινήσεις έχουν απαγορευτεί, ωστόσο, δε φαίνεται ότι θα ισχύσει τελικά το έκτακτο μέτρο το οποίο σκέφτηκε σοβαρά να υιοθετήσει ο κρατικός μηχανισμός αναφορικά με την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και την Δευτέρα του Πάσχα.

Κάτι τέτοιο, ουσιαστικά αποκάλυψε κατά τη σημερινή του ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έστω και με πλάγιο τρόπο:

«Θα περάσουμε το Πάσχα στο σπίτι, το αρνί θα το ψήσουμε στο φούρνο. Θα πάμε φυσικά για γλυκά στο ζαχαροπλαστείο και στον φούρνο της γειτονιάς. Μη θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή των ηλικιωμένων. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει κούραση. Το μόνο μας μέλημα είναι πως θα τηρήσουμε τα μέτρα. Τα αισιόδοξα σημάδια που βλέπουμε μπορούν εύκολα να ανατραπούν αν χαλαρώσουμε”, είπε ο κ. Χαρδαλιάς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα μέτρα θα διατηρηθούν στο ίδιο επίπεδο αυστηρότητας, όμως δε θα γίνουν πιο σκληρά κατά τις κρίσιμες ημέρες του Σαββάτου της Αναστάσεως και της Κυριακής του Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Το Vari Run δίνει ζωή τρέχει με Ελπίδα...

Πάντως, για τις συγκεκριμένες ημέρες, οι οποίες αποτελούν το αποκορύφωμα των εορτών του Πάσχα ετοιμάζεται μπαράζ ελέγχων με τσουχτερά πρόστιμα για όσους προσπαθήσουν να σουβλίσουν ή να λάβουν μέρος σε συναθροίσεις μεταξύ ατόμων.