Ο Ελληνικός Στρατός Ξηράς παρέλαβε το νέο σκάφος «ONEX Νεώριον Ερμής ΧΙΧ» ειδικά κατασκευασμένο για τις συνθήκες που επικρατούν στον Έβρο, το οποίο θα συμβάλει στην προσπάθεια επιτήρησης των συνόρων από την τουρκική απειλή.

Η εταιρεία ΟΝΕΧ – Ναυπηγεία Νεώριου Σύρου παραχώρησε για δοκιμή στην Ελληνική Αστυνομία, στο Δέλτα του Έβρου, ένα ειδικό σκάφος, κατασκευασμένο στα ναυπηγεία της Σύρου, με ελληνικής διαμόρφωσης ηλεκτρονικά μέσα.

Πρόκειται για αλουμινένιο σκάφος με βύθισμα μόλις 40 εκατοστών, που το καθιστά ιδανικό για επιχειρήσεις στο Δέλτα του Έβρου, εκεί όπου ο πυθμένας παρουσιάζει μεγάλες βαθομετρικές αυξομειώσεις. Φέρει πλήρωμα 4 ατόμων και κινείται με εξωλέμβια μηχανή 150 ίππων.

Παράλληλα, διαθέτει πληθώρα ηλεκτρονικών μέσων, όπως συσκευή δέσμης υπερύθρων για νυχτερινή πλοήγηση, κάμερα Full HD, κάμερα υπέρυθρου μικρού κύματος (SWIR), θερμική κάμερα IR ψυχόμενη, και σύστημα επιτήρησης με laser (Laser Range Finder) εμβέλειας 10 χιλιομέτρων.

Την Μεγάλη Τετάρτη, το σκάφος πέρασε και επίσημα στην κυριότητα του Ελληνικού Στρατού Ξηράς, με την παράδοση να πραγματοποιείται στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών (ΤΣΦ).

 

loading...