Όπως συνέβη στο σύνολο των ελληνικών πόλεων, έτσι και στην Σύρο, οι κάτοικοι του νησιού πειθάρχησαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας λόγω της έκτακτης ανάγκης για περιορισμό της διασποράς του κορονοϊου.

Όπως γράφτηκε σε χθεσινό ρεπορτάζ, τόσο το Λιμεναρχείο Σύρου, όσο και το Αστυνομικό Τμήμα Ερμούπολης, ακολουθώντας τις κεντρικές οδηγίες, επιστράτευσαν στελέχη τους για τη διενέργεια ελέγχων κυρίως στο κέντρο της πόλης. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν πρωϊνές, απογευματινές, αλλά και βραδινές ώρες.

Γενικότερα, δεν διαπιστώθηκε ιδιαίτερος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που μπήκε στο μικροσκόπιο των ελέγχων μετακινήθηκε για λόγους εργασίας, τροφοδοσίας ή σωματικής άσκησης. Όλοι τους είχαν στην κατοχή τους είτε τα ειδικά έντυπα μετακίνησης, είτε είχαν στείλει sms στο 13033.

Οι έλεγχοι στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων συνεχίζονται και το πρωί της Τρίτης, ενώ πρόκειται να συνεχιστούν για όλο το χρονικό διάστημα εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξουν σημάδια χαλαρότητας.

loading...