Σε μια συμβολική πράξη προχώρησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαλησσά, Γιάννης Βουτσίνος, ο οποίος δώρισε την τελευταία του αντιμισθία ως κοινοτάρχης στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Το πρωί της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης και τους Βουλευτές να καταθέσουν το 50% του μισθού της για τους επόμενους δύο μήνες, για την ενίσχυση του λογαριασμού του κορωνοϊού.

Ο πρωθυπουργός, δεν απηύθυνε αντίστοιχο κάλεσμα στα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ωστόσο, αιρετοί Δήμων και Περιφερειών ανά την Ελλάδα, ήδη έχουν αρχίσει να αναλαμβάνουν από μόνοι τους τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ενισχύοντας τα κατά τόπους Νοσοκομεία, έστω και με αυτόν τον συμβολικό τρόπο.

Η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί μια μορφή ατομικής ευθύνης που όλοι πρέπει να επιδεικνύουν και ειδικότερα όσοι εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό στο κοινοβούλιο, αλλά και όσοι ασκούν διοίκηση στις τοπικές κοινωνίες.

Σε επίπεδο Σύρου, η πρωτοβουλία του Γιάννη Βουτσίνου είναι αξιέπαινη και σίγουρα θα πρέπει να υπάρξουν κι άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες. Δεν έχει καμία σημασία το μέγεθος της αντιμισθίας, αλλά η πράξη.

Σε ανάρτησή του έγραψε:

«Σαν πρόεδρος της Κοινότητας Γαλησσά και όντας το μικρότερο γρανάζι της πολιτικής του τόπου, δίνω την αντιμισθία που μου καταβλήθηκε, προχθές, στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, για τη χρήση της, όπως νομίζει ο διοικητής, κ. Μιχάλης Ζουλουφός για τις ανάγκες του Νοσοκομείου μας.

Πίστευα και πιστεύω ότι οι αιρετοί του Α’ και Β’ Βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πέρα από τις αποφάσεις που πρέπει να λαμβάνουν, πρέπει και να εμπνέουν και να παρακινούν τον κόσμο.

Σε τέτοιες μάχες, όπως η σημερινή που προσομοιώνει καταστάσεις πολέμων, πρέπει ν;α είμαστε όλοι δίπλα και όχι μόνο οι Βουλευτές και οι Υπουργοί.

Οι Έλληνες έφτιαξαν το κράτος μας σε δύσκολες συγκυρίες και όχι το κράτος του Έλληνες. Μπορούμε να περιμένουμε από τους 300 πολιτικούς μας να συνεισφέρουν 1.000.000€ ή να συνεισφέρουμε εμείς 11.000.000.

Όλοι έχουμε χρειαστεί το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου ή τα εκάστοτε Νοσοκομεία του τόπου μας. Αν όχι όλοι μέχρι σήμερα, κάποτε όλοι θα τα χρειαστούμε στο μέλλον».

loading...