Σύρος: Αρνητικά στον κορωνοϊό 5 δείγματα από το στενό περιβάλλον του 88χρονου

Αρνητικά στον κορωνοϊό βγήκαν τα δείγματα από το στενό περιβάλλον του 88χρονου που ήταν το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Σύρο και τις Κυκλάδες γενικότερα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Την ευχάριστη αυτή εξέλιξη γνωστοποίησε με ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος πρόσθεσε πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και τα μέτρα προφύλαξης να τηρούνται αυστηρά από όλους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δείγματα που πάρθηκαν από πέντε άτομα του στενού περιβάλλοντος του 88χρονου, τα οποία και βγήκαν όλα αρνητικά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο “συναγερμός” τελείωσε και τα πέντε αυτά άτομα θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι σε καραντίνα, καθώς η περίοδος επώασης του ιού κρατά πολλές μέρες.

Συνολικά 25 άτομα έχουν μπει σε καραντίνα, τα οποία προέρχονται τόσο από το περιβάλλον του 88χρονου, όσο και από το προσωπικό του νοσοκομείου που ήρθε σε επαφή μαζί του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 88χρονος βγήκε θετικός στον κορωνοϊό την Τρίτη και άμεσα υπήρξε κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Σύρου τόσο για την μεταφορά του ασθενούς σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα, όσο και για την ιχνηλάτηση του συγγενικού του περιβάλλοντος.

loading...