Αποβιβάστηκαν χθες το απόγευμα Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 από το Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.» στο λιμάνι του Γαυρίου δεκαεννέα (19) άτομα, όλοι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού.

Επειδή στο ανωτέρω πλοίο μέλος του πληρώματος αποτελεί ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού (COVID 19), και οι 19 επιβαίνοντες είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στα σπίτια τους σε καραντίνα μέχρι νεωτέρας.

Τα στοιχεία όλων των επιβατών είναι γνωστά στις αρχές, έχουν ενημερωθεί και βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα.

Θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι ως προς την τήρηση της απομόνωσης. Σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί εκτός σπιτιού, το πρόστιμο που επιβάλλεται είναι πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.

Σε απομόνωση ο ασθενής! Σε καραντίνα όλο το πλήρωμα του “Θεολόγου Π.” – Φόβοι για 2ο ύποπτο κρούσμα

Σε απομόνωση, κλεισμένος στην καμπίνα του βρίσκεται το μέλος του πληρώματος του “Θεολόγος Π.”, το οποίο εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορονοϊό.

Όπως ενημερωθήκατε το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει χωρίς επιβάτες στο λιμάνι της Ραφήνας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του irafina.gr όλα ξεκίνησαν όταν τα ξημερώματα το συγκεκριμένο μέλος του πληρώματος εμφάνιση υψηλό πυρετό.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και σήμανε συναγερμός για κορονοϊό. Σε συνεννόηση του Λιμεναρχείου Ραφήνας με τον ΕΟΔΥ αμέσως δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα. Το μέλος του πληρώματος που παρουσίαζε υψηλό πυρετό τέθηκε σε απομόνωση στη καμπίνα του, έχει αποκλειστεί από τα υπόλοιπα μέλη, ενώ και το υπόλοιπα μέλη του πληρώματος θα παραμείνουν σε καραντίνα έως ότου διευκρινιστεί αν τελικά είναι θετικός ή αρνητικός στον ιό.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του irafina.gr τον ασθενή δεν θα τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο αναφοράς, όπου θα γίνει ο ιατρικός έλεγχος, παρά η εξέταση θα γίνει μέσα στο πλοίο από γιατρούς συγκεκριμένης κλινικής.

Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης -το πιθανότερο αύριο Κυριακή- το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι της Ραφήνας και τα 40 άτομα που αποτελούν το υπόλοιπο πλήρωμα θα βρίσκονται σε καραντίνα. Το πλοίο σημειωτέον πραγματοποιούσε το δρομολόγιο ‘Ανδρο-Τήνο- Μύκονο, με επιστροφή.

Στην ‘Ανδρο το πλοίο αποβίβασε 19 επιβάτες, 13 στην Μύκονο και 8 στην Τήνο, οι οποίοι έχουν λάβει οδηγίες να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του «Θεολόγος Π».

Ωστόσο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες κι άλλο μέλος του πληρώματος έχει εμφανίσει υψηλό πυρετό, υπάρχει φόβος για πιθανό κρούσμα, που σημαίνει ότι και σε αυτόν θα πάρουν δείγμα για να δουν εάν είναι θετικός στον ιό.

Πάντως πηγές από το Λιμεναρχείο της Ραφήνας αναφέρουν ότι το πλοίο έχει απολυμανθεί, έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τα πάντα ιχνηλατούνται και ανά πάσα στιγμή είναι σε επιφυλακή.

loading...