Ο ιός «Κουσέλι» μεταδίδεται αστραπιαία στη Σύρο

0

Του Γιώργου Σολάρη

Ο Ιός «Κουσέλι» μεταδίδεται αστραπιαία στη Σύρο.

Μετά τα δύο αρνητικά αποτελέσματα ύποπτων κρουσμάτων που βρέθηκαν στη Σύρο και μετά τον απόλυτο τρόμο που ζουν οι κάτοικοι αυτού του νησιού ήρθε η ώρα νομίζω, να επικρατήσει η λογική και η κατανόηση. Ας σταματήσουμε να είμαστε κακεντρεχείς και καχύποπτοι άνθρωποι. Ας επικρατήσει η ψυχραιμία και όχι η διασπορά ψευδών σχολιασμών του καφενείου και της γειτονιάς.

Δυστυχώς στο  νησί μας και κυρίως στις μικρές κοινωνίες, ο ιός της παραπληροφόρησης μεταδίδεται με ραγδαία ταχύτητα, ο κορονοιός μπροστά του δεν είναι τίποτα. Σε ώρες, 25.000 κάτοικοι κατάφεραν να κολλήσουν… τον ιό ”Κουσέλι”. Ποια είναι τα συμπτώματα; παραισθήσεις ή ψευδαισθήσεις. Πως μεταδίδεται; Απλά βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας με η χωρίς αντισυπτικο…

Αλήθεια πόσος κόσμος έφυγε με το ελικόπτερο για Αθήνα σύμφωνα με τα λεγόμενα κάποιων οι οποίοι έβγαζαν τη χολή τους, για ανθρώπους που ούτε καν κρυωμένοι δεν ήταν. Απλά, ξύπνησαν ένα πρωινό και είπαν, ποιον ζηλεύω, ποιος επιχειρηματίας πηγαίνει εξαιρετικά και θέλω να τον βλάψω; Με ποιον δεν τα έχω καλά και πρέπει να του κάνω κακό; Ποιον ζηλεύω και προσπαθώ να τον καταστρέψω για να γίνω πιο όμορφος και καλύτερος από εκείνον; Πιστεύω αυτοί ήταν οι παράγοντες που ξεκίνησε ο ιός της παραπληροφόρησης.

Από κει και πέρα, οι στόχοι είναι εύκολοι και φυσικά το πέτυχαν καθώς, διέσπειραν ονόματα και επιχειρήσεις! Πραγματικά δε θα ήθελα να είμαι στη θέση τους, ίσως η πιο σκληρή μορφή bullying, να λένε ότι έχεις τον Ιό και να σε δείχνουν με το χέρι. Αλήθεια, αν μετά από τέτοια δυσφήμιση, οι επιχειρηματίες και ο Ιερέας στραφούν στη δικαιοσύνη εναντίον μας και δικαιολογημένα τι θα πούμε;

Το Συριανό Ινστιτούτο Παστέρ έβγαλε άμεσα τα αποτελέσματα. Δεν είναι έτσι αγαπητοί, δεν κατηγορούμε κανέναν. Πολλές φορές κατηγορούμαστε οι δημοσιογράφοι γιατί στο τροχαίο ατύχημα γράψαμε ότι το αμάξι ήταν Fiat και όχι Seat, γιατί ο δολοφόνος πυροβόλησε με το αριστερό χέρι και όχι με το δεξί και επειδή είχατε μια πέφτετε να μας φάτε ότι γράφουμε ψεύδη κλπ κλπ.

Παρόλα αυτά, κατηγορούμε άδικα ανθρώπους και οικογένειες χωρίς να έχουμε στοιχεία, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί οτιδήποτε. ‘’Μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο και οι δύο επιχειρηματίες’’ άκουγα στα καφενεία, στα κομμωτήρια, στο δρόμο, στη γειτονιά και στα τηλέφωνα που με έπαιρναν και την ίδια ώρα έβλεπα τον επιχειρηματία τον έναν να πίνει καφέ στο μαγαζί του και τον άλλο να φτιάχνει τη βιτρίνα του καταστήματος του.

Ηρεμία αγαπητοί, ακόμα και Κορονοιό να έχει κάποιος, θα πρέπει να το σεβαστούμε και να μην τον διασπείρουμε. Μιας άγριας μορφής γρίπης είναι, την ίδια ώρα πεθαίνει κόσμος με Καρκίνο και άλλες ασθένειες και εμφανίζονται περισσότερα κρούσματα.

Ας επικρατήσει η ηρεμία, η λογική και ας αφήσουμε να μιλήσουν άλλοι για την ενημέρωση. Ας κοιτάξουμε να ακολουθήσουμε όλοι τις οδηγίες που μας έχουν γνωστοποιήσει και ας αφήσουμε το κουσέλι…όπως το λέμε στη Σύρο το κουτσομπολιό.

Φάτε υγιεινά και κοιμηθείτε αρκετά. Πάρτε και καμιά βιταμινούλα!!!!Το πιο σημαντικό είναι να ενισχύεις τις άμυνες του οργανισμού σου για να αντιμετωπίσεις κάθε νόσο.
Πλύνε κι απολύμανε τα χέρια σου και μη συνωστίζεσαι. Είναι ανώφελο να φοράς μάσκα. Δεν σε προστατεύει αν είσαι υγιής. Άσε να τις φορέσουν οι νοσούντες και το υγειονομικό προσωπικό.

Ο κοροναϊός μπορεί να ειναι φονικός από μια συνηθισμένη γρίπη, άρα δεν κινδυνεύεις να πεθάνεις εάν δεν ανήκεις σε ευάλωτη ομάδα, δηλαδή εάν δεν έχεις σοβαρές παθήσεις ή εάν δεν είσαι υπερήλικας.

Χαμογελάστε με αισιοδοξία! Τίποτα δεν είναι πιο θεραπευτικό από την καλή σου διάθεση. Δώστε σημασία στην προσωπική σας υγιεινή και με καλό φαγητό και ποιοτικές βιταμίνες διατηρήστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ψηλά. Και ζήστε την ζωή σας!

 

loading...