Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης για την αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ

Ανακοινώνεται ότι, κατόπιν των νέων προληπτικών μέτρων που λήφθηκαν από το Υπουργείο Υγείας (8/3/2020) για την προστασία της δημόσιας υγείας και ιδίως για τον περιορισμό εξάπλωσης της επιδημίας κορονοϊού, το Κ.Α.Π.Η. Δήμου Σύρου – Ερμούπολης αναστέλλει τη λειτουργία του από τις 9 Μαρτίου 2020 και για 4 εβδομάδες ( έως 3 Απριλίου 2020).

Η αναστολή λειτουργίας αφορά σε όλους τους χώρους συγκέντρωσης των μελών στην Ερμούπολη, Άνω Σύρο, Μάννα, Βάρη, Γαλησσά, Κίνι, Πάγο, Φοίνικα, Ποσειδωνία, καθώς και ΟΛΕΣ τις δραστηριότητες π.χ. των ομάδων εργοθεραπείας, χορού, χορωδίας, γυμναστικής κ.λπ.

Σε περίπτωση επαναξιολόγησης των μέτρων από το αρμόδιο Υπουργείο, θα ενημερώσουμε τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. με κάθε πρόσφορο μέσο.

Ανακοίνωση νέων προληπτικών μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η μετάδοση του νέου κορονοϊού εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε μια επιδημική φάση πολλαπλών εισαγωγών, με επακόλουθο μετάδοσης στην κοινότητα.

Σήμερα, σε όλο τον κόσμο, έχουμε περισσότερα από 106.000 κρούσματα σε περισσότερες από 100 χώρες.

Σε αυτή τη φάση, τα μέτρα μας έχουν ως επίκεντρο την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από πιθανή εξάπλωση της νόσου.

Ανακοινώνονται περαιτέρω προληπτικά ειδικά μέτρα, που αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας κορονοϊού στην πατρίδα μας και έχουν ως κύριο στόχο, την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Τα μέτρα αυτά είναι τα κατωτέρω:

 Αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για 4 εβδομάδες.

 Αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες.

 Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες.

 Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.

Αναφορικά με τις εκπαιδευτικές μονάδες κάθε βαθμίδας, συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας, που εφαρμόζεται ανά περίπτωση σε συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση επαφών, που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Τέλος, ανακοινώνονται 7 νέα κρούσματα της νόσου, που αφορούν Έλληνες πολίτες.

Τα 6 από τα 7 συνδέονται επιδημιολογικά με προηγούμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ για το ένα η ιχνηλάτηση επαφών συνεχίζεται.

Σας ευχαριστώ».

loading...