Κέντρο Υγείας Ερμούπολης (πρώην ΙΚΑ): Μέτρα πρόληψης και προφύλαξης για τον COVID 19

Στα πλαίσια πρόληψης και προφύλαξης διασποράς της επιδημίας του κορωνοιού το Κέντρο Υγείας Ερμούπολης συντασσόμενο με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου της Ελληνικής κυβέρνησης ανακοινώνει τα εξής .

  1. Στην είσοδο του κτιρίου θα υποδέχεται τους ασθενείς νοσοκόμα με μάσκα και γάντια μιας χρήσης και αντισηπτικό χειρών και θα τους κατευθύνει στον ιατρό με τον οποίο έχουν ραντεβού ΜΟΝΟ σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού. Η συνταγογράφηση μπορεί να πραγματοποιείται χωρίς την φυσική παρουσία του ασθενούς και χωρίς την αναγκαιότητα του βιβλιαρίου υγείας. Οι ιατροί μπορούν να συνταγογραφήσουν με τον ΑΜΚΑ του ασθενούς και, βασιζόμενοι στο ατομικό ιστορικό και τον φάκελο υγείας του , να παραδώσουν τις συνταγές στην είσοδο του κέντρου υγείας , από όπου θα τις παραλαμβάνουν οι ασθενείς ή τα συγγενικά τους πρόσωπα.
  2. Τα ραντεβού με τους ιατρούς του Κέντρου Υγείας Ερμούπολης θα κλείνονται μόνο τηλεφωνικά στο 2281082545
  3. Αναστέλλονται τα οδοντιατρικά ραντεβού. Οι οδοντίατροι του κέντρου υγείας θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.
  4. Αναστέλλονται τα τακτικά ιατρεία της ψυχικής υγείας.
  5. Αναστέλλονται οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (θεωρήσεις) οπτικών ειδών, φυσικοθεραπειών και ειδικών θεραπειών ,αποκλειστικών νοσοκόμων κ.α. καθώς δεν ισχύει πια ο χρονικός περιορισμός-προθεσμία για την κατάθεση και αποζημίωση τους από τον ΕΟΠΥY.
  6. Αναστέλλονται οι επιτροπές ΑΥΕ για αναρρωτικές άδειες και αυτασφαλίσεις καθώς και οι επιτροπές ΚΕΠΑ.
  7. Το φαρμακείο του κέντρου υγείας Ερμούπολης θα συνεχίσει να προμηθεύει με φάρμακα τους βαριά πάσχοντες συμπολίτες μας, καθώς θα συνεχίσει και τη διαδικασία προμήθεια τους από τα κεντρικά φαρμακεία ΕΟΠΥ.
  8. Όλες οι συναλλαγές με ασφαλισμένους που απαιτούν φυσική παρουσία θα γίνεται από τους ιατρούς, οδοντιάτρους , νοσηλευτικό και γραμματειακό προσωπικό ,με αυστηρή τήρηση των οδηγιών ΕΟΔΥ για προφύλαξη και περιορισμό της πανδημίας .
  9. Τα παραπάνω μέτρα θα ισχύουν από Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 για όσο θα ισχύουν και τα εθνικά μέτρα.
loading...