Δύο έγκυες γυναίκες οι οποίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Αθήνας και αρκετοί νέοι από 25 έως 30 χρονών βρίσκονται ανάμεσα στους 190 μετανάστες που ήταν μέσα στο δεξαμενόπλοιο το οποίο προσάραξε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο λιμάνι της Κέας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 123 άντρες, 29 γυναίκες και 38 παιδιά, που έχουν μεταφερθεί καλά στην υγεία τους σε παλιό δημοτικό ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Β’ Λιμενικού Τμήματος Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, για παροχή συνδρομής, ενώ σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή είναι εξαιρετικά δυσμενείς (άνεμοι βόρειοι εντάσεως 8 bf).

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, στην Κέα μετέβη ρυμουλκό πλοίο για να ελέγξει την κατάσταση του εν λόγω δεξαμενόπλοιου και να συνδράμει τις Λιμενικές Αρχές στην επιχείρηση αποκόλλησής του από τον λιμενοβραχίονα.

Η προανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση αναφορικά με τους διακινητές του παράνομου ταξιδιού.

Άμεση απομάκρυνση ζητά το δημοτικό συμβούλιο

Κατεπείγον ομόφωνο ψήφισμα απέστειλε το Δημοτικό Συμβούλιο Κέας, αναφορικά με την προσάραξη ακυβέρνητου φορτηγού πλοίου στην Κέα σήμερα τα ξημερώματα και την αποβίβαση 196 λαθρομεταναστών, στον Πρωθυπουργό και στους Υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πολιτικής Προστασίας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υγείας, Εσωτερικών και σε όλους τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ.

loading...