Δήμος Θήρας: Ενέργειες προστασίας από τον κορωνοϊό

Ο Δήμος Θήρας ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες και αποφάσεις των αρμ΄’οδιων οργάνων της Πολιτείας προχώρησε, από την πρώτη στιγμή, στη λήψη όλων των επιβαλλόμενων μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της εμφάνισης και της διάδοσης του κορωνοϊού.

Ο Δήμος Θήρας εγκαίρως κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, προχώρησε στη γενική απολύμανση όλων των σχολικών κτιρίων.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνει απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων, κύριας και δευτερεύουσας χρήσης, των δημόκοινων κλειστών και ημίκλειστων χώρων (στάσεις λεωφορείων, δημοτικές τουαλέτες, παιδικές χαρές, αθλητικοί χώροι) αλλά και των δημόσιων κτιρίων σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου Θήρας.

Ευνόητο είναι ότι και στα νησιά του Δήμου μας ισχύει η αναβολή ή η ματαίωση κάθε μορφής μαζικών εκδηλώσεων, η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων και κάθε άλλη κοινωνική ή ψυχαγωγική δραστηριότητα που πραγματοποιείται σε κλειστούς χώρους (θέατρα, κινηματογράφοι, γυμναστήρια, κλπ) και σε ανοικτούς όπως παιδικές χαρές και αθλητικές υποδομές.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου συστήνεται και ενεργοποιείται το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.), το οποίο θα είναι αρμόδιο για την άμεση αντίδραση αλλά και για την ενημέρωση και ειδοποίηση των πολιτών κάθε φορά που θα υπάρχει έκτακτη ανάγκη.

Ο Δήμος Θήρας με απόλυτο σεβασμό στην προστασία της υγείας των πολιτών αλλά και των εργαζομένων στο σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου λαμβάνει μέτρα ώστε και η υγεία όλων να προστατεύεται και οι υπηρεσίες να παρέχονται απρόσκοπτα στους πολίτες.

Για το λόγο αυτό και ακολουθώντας απόλυτα τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους να μην προσέρχονται αυτοπροσώπως στις υπηρεσίες του Δήμου, παρά μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις.

Η τηλεφωνική και ηλεκτρονική επικοινωνία και εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες του Δήμου θα πρέπει να ισχύει, κατά το δυνατόν όσο διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα.

Ο Δήμος θα ενημερώσει με αναλυτικότερη ανακοίνωσή του για τη λειτουργία των υπηρεσιών του και τον τρόπο επικοινωνίας και εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου.

Ο Δήμος Θήρας καλεί τους πολίτες να τηρούν απαραίτητα τις οδηγίες που προέρχονται από τις επίσημες αρμόδιες κρατικές αρχές και να απορρίπτουν κάθε παραπληροφόρηση και κυρίως κάθε ανεύθυνη και εντέλει επικίνδυνη υπόδειξη.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια σοβαρή και πρωτόγνωρη απειλή. Θα την αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και ψυχραιμία, επιδεικνύοντας ατομική υπευθυνότητα και κοινωνική αλληλεγγύη.

Ο Δήμος Θήρας θα πράξει ότι επιβάλλεται προκειμένου οι συνέπειες στην υγεία των πολιτών αλλά και στην τοπική οικονομία και την καθημερινότητά μας να είναι οι ελάχιστες δυνατές.

Όλοι μαζί ενωμένοι γινόμαστε πιο δυνατοί.

Ο Δήμαρχος Θήρας

Αντώνιος Σιγάλας

Α ν α κ ο ι ν ω σ η για τηλέφωνα επικοινωνίας

Αγαπητοί δημότες και αγαπητές δημότισσες.

Λόγω της ταχείας εξάπλωσης του Κορωνοϊού στη Χώρα μας, ο Δήμος μας κλιμακώνει τα μέτρα πρόληψης έτσι ώστε να αποφύγουμε οποιαδήποτε δυσάρεστη εξέλιξη.

Στο πλαίσιο αυτό σας ενημερώνω ότι λαμβάνουμε τα ακόλουθα πρόσθετα μέτρα:

  • Το ΤΑΜΕΙΟ του Δήμου θα είναι κλειστό για το κοινό (εκτός εξαιρετικών και επειγουσών περιπτώσεων) και οι πληρωμές προς τον Δήμο για οφειλές κ.λπ. θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω Τραπέζης.

  • Δηλώσεις για επιπλέον τετραγωνικά ακινήτων, θα υποβάλλονται  ηλεκτρονικά  στην ειδική πλατφόρμα ( https://tetragonika.govapp.gr/ ). Επιπροσθέτως σημειώνεται ότι η προθεσμία για δήλωση επιπλέον τετραγωνικών έχει παραταθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

  • Τα αιτήματα των πολιτών για πιστοποιητικά και βεβαιώσεις δημοτολογίου (ληξιαρχικές πράξεις, οικογενειακής κατάστασης, κ.ά.) θα πραγματοποιούνται τηλεφωνικά στο τηλέφωνο της αρμόδιας υπηρεσίας και οι υπάλληλοι του Δήμου μας θα επικοινωνούν μαζί τους και θα τους ενημερώνουν πότε να προσέλθουν για να τα παραλάβουν.

  • Για κάθε άλλη συναλλαγή ή υπηρεσία με το Δήμο ή τα ΚΕΠ, οι πολίτες μας θα πρέπει να επικοινωνούν τηλεφωνικά προκειμένου να εξυπηρετηθούν, στα εξής τηλέφωνα:

ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

email

Πρωτόκολλο

2286360151

[email protected]

Γραφείο Δημάρχου

2286360101 – 2286360110

[email protected]

Ταμείο Δήμου

2286360136

[email protected]

Δ/νση Περιβάλλοντος

2286025847

[email protected]

Δημοτολόγιο

2286360180 – 2286360119

[email protected]

Ληξιαρχείο

2286360176 – 2286360179

[email protected]

Τεχνική Υπηρεσία

2286360163

[email protected]

Υπηρεσία Δόμησης

2286023104

[email protected]

ΚΕΠ Θήρας

2286360123 – 2286360125

[email protected]

ΚΕΠ Οίας

2286360600

[email protected]

ΚΕΠ Θηρασίας

2286029238

[email protected]

loading...