Πτώση της τάξεως του 50% σημειώνουν οι κρατήσεις στη Σαντορίνη, για τον μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αντώνη Σιγάλα. «Εντείνουμε τις προσπάθειες πρόληψης κατά του κορονοϊού και περιμένουμε τα οικονομικά μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών», όπως είπε στο Sputnik.

«Το νησί μας είναι σε πλήρη ετοιμότητα και εντείνουμε τις προσπάθειές μας σε επίπεδο πρόληψης. Από την πρώτη εμφάνιση του κορονοϊού (2019-nCoV) στην Κίνα κι επειδή η Σαντορίνη είναι αποδέκτης πολλών Κινέζων επισκεπτών, λάβαμε τα μέτρα μας και προχωρήσαμε στις απαραίτητες ενέργειες», δήλωσε στο Sputnik, ο δήμαρχος Σαντορίνης, Αντώνης Σιγάλας, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι τον χειμώνα δεν υπήρχαν απευθείας πτήσεις προς το αεροδρόμιο του νησιού. Το 100% άγγιξαν οι ακυρώσεις που έγιναν από την ασιατική ήπειρο, πολλές από τις οποίες αφορούσαν σε γάμους που θα τελούνταν, όπως και κάθε καλοκαίρι, στο δημοφιλές νησί.

«Πλέον, δεν έχουμε κανέναν Κινέζο επισκέπτη στη Σαντορίνη», όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, ενώ υπογράμμισε ότι, ακόμη κι αν κάποιος μπορέσει να ταξιδέψει αργότερα προς το νησί, θα έρθει αντιμέτωπος με τη χρονοβόρα διαδικασία έκδοσης βίζα.

Αρχή σεζόν με πτώση 50% στις κρατήσεις

Συνεχείς ακυρώσεις και λίγες κρατήσεις για τον Απρίλιο – οι περισσότερες χωρίς προκαταβολή – είναι το σκηνικό που επικρατεί στον κορυφαίο προορισμό του Αιγαίου, εν όψει της αρχής της τουριστικής σεζόν.

«Στις 19 Μαρτίου υποδεχόμαστε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Σαντορίνη, που εκτελεί δρομολόγιο μεταξύ ελληνικών προορισμών. Στις 14 Απριλίου, που ξεκινάει επίσημα η σεζόν για την κρουαζιέρα, περιμένουμε τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια στο νησί. Από την Ιταλία, που είχε δυναμική παρουσία στην κρουαζιέρα, και συγκεκριμένα από Βενετία και Γένοβα έχουν ανασταλεί όλα τα δρομολόγια μέχρι νεωτέρας. Οι επιχειρήσεις ανοίγουν την επόμενη εβδομάδα, ενώ λιγοστοί επισκέπτες αρχίζουν δειλά δειλά να έρχονται στο νησί. Δυστυχώς, έχουμε πολλές ακυρώσεις και λίγες μόνο κρατήσεις για τον Απρίλιο. Η πτώση στις κρατήσεις αγγίζει το 50% για τον πρώτο μήνα της σεζόν. Όλοι περιμένουν τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Ο κόσμος, λόγω εξάπλωσης του κορονοϊού, δεν κλείνει εύκολα τις διακοπές του, κι επίσης, δε θέλει να δεσμευτεί με προκαταβολές που θα μπορούσε να χάσει».

Απαραίτητα τα μέτρα στήριξης της οικονομίας του νησιού

Ο δήμαρχος υπογράμμισε την αναγκαιότητα λήψης οικονομικών μέτρων για τη στήριξη του νησιού, εν μέσω της πρωτόγνωρης κατάστασης που προκαλεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

«Περιμένουμε να δούμε, όπως προανήγγειλε η κυβέρνηση, τα μέτρα στήριξης προς τους επιχειρηματίες, έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να κρατηθούν στην αγορά, μέχρι να περάσει η δύσκολη περίοδος. Υπάρχει πράγματι έντονη ανησυχία για τον Απρίλιο. Όλοι δοκιμαζόμαστε, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες. Κι εμείς, ως δημοτική αρχή, θα προχωρήσουμε γρήγορα στη λήψη κάποιων μέτρων για την ανακούφιση των επαγγελματιών, όπως είναι η παράταση αποπληρωμής για τα τέλη παρεπιδημούντων, αλλά και η μείωση κατά 30% στα τέλη των κοινόχρηστων χώρων. Αυτά είναι μόνο κάποια από τα μέτρα, διότι θέλουμε να προστατεύσουμε το υψηλό επίπεδο της παροχής υπηρεσιών μας».

loading...