Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης επιβεβαιώνει τα όσα έγιναν στη Σαντορίνη

Την δική του απάντηση έδωσε στη δημοσιότητα, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, οποίος όπως αναφέρει συμφωνεί απόλυτα με την έρευνα του Μάκη Χουλιάρα, έρευνα την οποία δημοσιεύσαμε χτες στο Cyclades24.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σαντορίνη: Τι αναφέρει ο γνωστός σεισμολόγος κος Γεράσιμος Χουλιάρας

Μάλιστα τόσο το Cyclades24.gr, όσο και οι Καθηγητές σεισμολογίας, ζήτησαν απο το κόσμο να μην πανικοβληθούν, ενώ εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί ως προς τις μελλοντικές προβλέψεις τους.

Διαβάστε τι έγραψε το προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο καθ’ ύλην αρμόδιος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Πολλά ακούστηκαν σχετικά με κάποια δήθεν «έκρηξη» στη Σαντορίνη χθες.

Εμφανίστηκαν σενάρια για εκρήξεις σε λατομείο (που μετά τις σεισμικές καταγραφές διαψεύστηκαν).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η Paths of Greece και τα Μονοπάτια της Σίφνου (Sifnos Trails) στη Συνάντηση για τον Αειφόρο Τουρισμό

Μετά σενάριο για θόρυβο από υπερηχητικά αεροπλάνα που έσπασαν το φράγμα του ήχου (δεν συμφωνούν οι λύσεις και τα μοντέλα που έδωσαν το Πανμιο Αθηνών και το Γεωδυναμικό αλλά και το ΓΕΣ το διέψευσε)

Οι καταγραφές του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Γεωδυναμικού δείχνουν ότι πρόκειται για μικρό σεισμό συνηθισμένο φαινόμενο όπως το 2012 και δεν παρατηρείται καμία ηφαιστειακή δράση.

Μη βιαζόμαστε λοιπόν να «αποποιηθούμε το ποτήριον τούτο» για να «μην ανησυχήσουμε το κόσμο» πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα δεν υπάρχει λόγος. Και κάτι άλλο η τοπικοί άρχοντες δεν είναι σεισμολόγοι και δεν μπορούν να κάνουν επιστημονικές εκτιμήσεις.

Ο συνεργάτης μου ο Μάκης ο Χουλιάρας και εγώ καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα από την πρώτη στιγμή αναλύοντας τα σεισμολογικά δεδομένα. Σύμβουλος της πολιτείας σε σεισμολογικά θέματα είναι το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που συντονίζει το εθνικό σεισμολογικό δίκτυο και ο αρμόδιος υφυπουργός πολιτικής προστασίας Ν. Χαρδαλιάς ενημερώθηκε και ενημερώνεται άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ακυβέρνητο πλοίο στο Κάβο Ντόρο

Δια ταύτα: δεν παρατηρούμε ηφαιστειακή δράση. Ας κοιτάξουμε το κορωνοηφαιστιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σαντορίνη: Τι αναφέρει ο γνωστός σεισμολόγος κος Γεράσιμος Χουλιάρας