Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Εκπαίδευσης Καθηγητών Αγγλικής ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ στην Ερμούπολη έχει ενσωματώσει στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα την ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ για όλους τους μαθητές και μαθήτριες σε όλες τις βαθμίδες ξενόγλωσσης εκπαίδευσης του CEFR από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Η απόφαση της ενσωμάτωσης του γνωστικού αντικειμένου της Περιβαλλοντικής Παιδείας ελήφθη από όλα τα μέλη του QLS – Δικτύου Κέντρων Ξένων Γλωσσών Πιστοποιημένης Ποιότητας, στην Ελλάδα, του οποίου η Εκπαιδευτική Δυναμική είναι μέλος.

Η Περιβαλλοντική Παιδεία αυξάνει την ευαισθητοποίηση σε επίκαιρα θέματα που επηρεάζουν τον πλανήτη μας και ενσταλάζει στους μαθητές μας την ανάγκη να προβληματιστούν για τον ρόλο τους στην διατήρηση του κόσμου μας. Πιστεύουμε ότι ως εκπαιδευτικοί ο ρόλος μας είναι καταλυτικός στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης στους νέους. Έτσι θα τους προετοιμάσουμε να γίνουν υπεύθυνοι, ικανοί και περιβαλλοντικά ενήμεροι πολίτες και θα τους ενδυναμώσουμε για να αποκτήσουν φωνή για το μέλλον τους κάνοντας την διαφορά.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από πρωτότυπο διδακτικό υλικό που συγγράφεται από το επιστημονικό προσωπικό των σχολείων του QLS και συνοδεύεται από περιβαλλοντικές δράσεις. Η δράση αυτή την άνοιξη είναι τα ΔΕΝΤΡΑ ΕΛΠΙΔΑΣ 2020 (Trees of Hope 2020), και είναι η αναδάσωση περιοχών που έχουν πληγεί από πυρκαγιές σε περιφέρειες των σχολείων-μελών.

Στη Σύρο, η Εκπαιδευτική Δυναμική με τους εθελοντές μαθητές της θα φυτεύσει 72 δασώδη δενδρύλλια στην περιοχή του Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στον Μέγα Γυαλό την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 10.00. Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν Πιστοποιητικά Συμμετοχής που θα μπορούν να τα συμπεριλάβουν στο βιογραφικό τους ως εθελοντική δράση.

Αιτήσεις συμμετοχής και συγκατάθεση γονέα/κηδεμόνα στην Γραμματεία του σχολείου μας μέχρι 10 Μαρτίου (14.00-22.00).

 

Ευγενία Παπαϊωάννου &

Χριστίνα Κανελλοπούλου-Κυριακοπούλου

loading...