Μπάιλας Δημήτρης

Με την πανδημία του Κορονοϊού κατέρρευσε η ιδεολογική παντοκρατορία του Καπιταλισμού, για ανεξέλεγκτη λειτουργία της Αγοράς του Κέρδους και της Παγκοσμιοποιημένης Οικουμένης.!!!

Τώρα πρέπει οι πολίτες του Κόσμου να αναθεωρήσουν την πολιτική τους στάση και θέση, βάζοντας στο κέντρο της επιλογής τους τον ΑΝΘΡΩΠΟ και να αναρωτηθούν, εάν συμφωνούν ότι μπορούν τα πάντα, ακόμη και η αξία της ανθρώπινης ζωής  να μπαίνει πάνω στο τραπέζι και να αποτιμάται στα κέρδη των επιχειρήσεων.!!!

Υπάρχουν αγαθά όπως αυτό της ΥΓΕΙΑΣ  και όχι μόνο, που δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συναλλαγής . !                                                                                                                                                        Που δεν μπορεί το κράτος υιοθετώντας την άκρως φιλελεύθερη  λογική του κέρδους και της κακώς εννοούμενης δημοσιονομικής εξυγίανσης   να  την αφήσει ανεξέλεγκτα  στα χέρια κερδοσκόπων επιχειρηματιών.!!

Το ότι η Πατρίδα μας και η Κοινωνία μας άντεξαν μέχρι σήμερα και στέκονται όρθιες μέσα στον Παγκόσμιο Τυφώνα της Πανδημίας οφείλεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας {ΕΣΥ}, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιώργου Γεννηματά, που το δημιούργησαν έχοντας ως Σοσιαλιστές στο Κέντρο της πολιτικής τους τον ΑΝΘΡΩΠΟ.!!!

¨ Δεν μπορώ να κατανοήσω πως γίνεται στην πλουσιότερη χώρα στο κόσμο [ΗΠΑ], οι άνθρωποι να πεθαίνουν, γιατί δεν μπορούν να νοσηλευτούν με αναπνευστήρες σε κρεβάτια Μ.Ε.Θ.¨

Αυτό δεν είναι δικό μου συμπέρασμα αλλά λόγια του υποψηφίου προέδρου των Η.Π.Α. Μπέρνι Σάντερς, που βλέπει τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων να αυξάνονται δραματικά  στο Μητροπολιτικό κέντρο του καπιταλισμού.!!!

Το ίδιο ισχύει  στην Αγγλία, αλλά και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, που τώρα βλέπουν την ανάγκη να ξοδέψουν οι κυβερνήσεις περισσότερα, για την δημιουργία ενός ισχυρού δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Για να πάρουν την αρνητική απάντηση από τις Αμερικάνικες εταιρίες, που απάντησαν ότι  η παραγωγή αναπνευστήρων είναι… ασύμφορη, απαιτώντας και άλλα χρήματα.

Αυτός είναι ο Καπιταλισμός.!!! Η ανθρώπινη ζωή στο παζάρι.!!

Και μη θεωρηθεί ότι εκμεταλλεύομαι τον ανθρώπινο πόνο για να υποστηρίξω την ιδεολογία μου. ΟΧΙ!!

Απλά πιστεύω ότι τώρα που κατάρρευσε μπροστά στα μάτια των πολιτών ο αναλώσιμος κόσμος που μας μοστράρει ο καπιταλισμός είναι η κατάλληλη στιγμή για να δούμε την αλήθεια.

Ο πλανήτης και η ζωή μας είναι μοναδικά και η διαχείρισή τους απαιτεί σύνεση και ανθρωπιά.!!

loading...