Αυτά ειναι τα 19 τουριστικά καταλύματα που παραμένουν ανοιχτά στις Κυκλάδες

0

Στη δημοσιότητα τα τουριστικά καταλύματα που με απόφαση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη η λειτουργία τους επιτρέπεται, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα έκτακτα μέτρα λόγω κορονοϊού covid-19.

Αυτά είναι τα τουριστικά καταλύματα που με απόφαση του υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη η λειτουργία τους επιτρέπεται, σύμφωνα με την παρ. 4 του εξηκοστού όγδοου άρθρου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 68).

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, τα καταλύματα αυτά -όπως προβλέπεται και με την κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 987/Β/22.3.20)- έχει κριθεί ότι είναι απολύτως αναγκαία για τη στέγαση

  • (α) προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας,
  • (β) πάσης φύσεως ιατρικού, νοσηλευτικού ή υγειονομικού προσωπικού,
  • (γ) προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή διεθνών οργανισμών,
  • (δ) προσώπων που έχουν πληγεί λόγω φυσικών καταστροφών,
  • (ε) προσφύγων ή αιτούντων άσυλο,
  • (στ) φοιτητών των Α.Ε.Ι. και αλλοδαπών επισκεπτών των Α.Ε.Ι. που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγά- ζονται με φροντίδα των Α.Ε.Ι. ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή,
  • (ζ) εκπαιδευτικών, μονίμων ή αναπληρωτών, που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του δήμου της μόνιμης κατοικίας τους και διαμένουν ήδη σε τουριστικά καταλύματα για τον σκοπό αυτό.

Στο link του υπουργείου Τουρισμού εδώ μπορείτε να δείτε τη λίστα με τα ξενοδοχεία, τα οποία ανά Περιφερειακή ενότητα θα λειτουργούν κατ΄ εξαίρεση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Στις Κυκλάδες όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και το Link που ακολουθούν συναντάμε 19 καταλύματα. Προκειται για ενα κατάλυμα στη Νάξο, δύο στην Άνδρο, ένα στην Ίο, ένα στη Σαντορίνη, ένα Σίκινο, δύο Σέριφο, τέσσερα στη Σίφνο, τρία στη Πάρο και τέσσερα στη Σύρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ

loading...