Υποσχέθηκαν ότι θα δοθούν άμεσα ΛΥΣΕΙΣ για τις ανάγκες της στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου

Πριν από λίγο ο Υποδιοικητής της 2ης ΔΥΠΕ κ. Περικλής Αλεβίζος μας διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν άμεσα ΛΥΣΕΙΣ, σχετικά με το δημοσίευμα-καταγγελία για την καθυστέρηση 6 ωρών για την αεροδιακομιδή άρρωστου βρέφους από τη Σίφνο στην Αθήνα.

Όπως γνωστοποίησε η δήμαρχος Σίφνου κα. Ναδάλη για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν στη διαχείριση του χθεσινού περιστατικού:
-τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση,
-το Πολεμικό Ναυτικό και το πλήρωμα του ελικοπτέρου,
-τη γιατρό μας κα Κατερίνα Χουχουρέλου και το προσωπικό του Ιατρείου μας, τη Βασιλική και το Λεωνίδα,
-τον παιδίατρο κ. Ηλία Κωνσταντόπουλο καθώς και την παιδίατρο του Κέντρου Υγείας Μήλου για τις πολύτιμες οδηγίες τους.

Με τη δύναμη του θεσμικού ρόλου με τον οποίο με τίμησαν οι συντοπίτες μου, αλλά κυρίως ως Μαρία, ως μάνα, ως συντοπίτισσα, ως μέλος μιας κοινωνίας που έχει πάνω από 500 παιδιά, σας καλώ να δυναμώσουμε τη φωνή μας έτσι ώστε την επόμενη φορά να μη χρειάζεται καμιά απολύτως παρέμβαση για τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!!!

Σε λίγο ο συνάδελφος Κώστας Βεντούρης, Δήμαρχος Κιμώλου και μέλος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, μεταφέρει τα αιτήματά μας στη συνεδρίαση της ΠΕΔ, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται την ερχόμενη Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου σε συνεδρίαση με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης τις ανάγκες άμεσης στελέχωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου σύμφωνα με το υπ’ αρ. πρωτ. 244/21.01.2020 έγγραφο που εστάλη από κοινού από το Δήμο και το Ίδρυμα Στήριξης του Π.Π.Ι. και με αφορμή τη διαχείριση πρόσφατων περιστατικών αερομεταφοράς ασθενών.

Η μεταφορά κατέστη δυνατή με παρέμβαση πολιτικού μέσου. Μιλούν στο Newpost ο πατέρας του μωρού και η Δήμαρχος του νησιού.