Τήνος – Ανεμογεννήτριες: Η πίεση της κοινωνίας έφερε προσωρινή διακοπή εργασιών – Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

0

Σε διαρκή επαγρύπνηση βρίσκεται η κοινωνία της Τήνου, λόγω της έναρξης εργασιών εγκατάστασης πάρκου ανεμογεννητριών στη θέση Πράσσα, κάτω από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται από χθες στο νησί.

Στο σημείο εκτέλεσης των εργασιών ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας από τα ξημερώματα της Τρίτης με την παρουσία παραταγμένων αστυνομικών ομάδων, ενώ η κυκλοφορία απαγορεύτηκε στην περιοχή με επίσημη απόφαση της Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Ν. Αιγαίου έως και τις 14 Φεβρουαρίου.

Ο κόσμος της Τήνου που έφτασε κοντά στην τοποθεσία των εργασιών δεν ήταν λίγος, διαμαρτυρήθηκε έντονα, αλλά ειρηνικά χωρίς να υπάρξουν έκτροπα και ακρότητες. Σε πρώτη φάση, η διαμαρτυρία τοπικών αρχών και κατοίκων έπιασε τόπο, αφού οι εργασίες σταμάτησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν και κατά πάσα πιθανότητα, αυτή διακοπή ήταν προσωρινή.

Παράλληλα, συνεδριάζει εκτάκτως το βράδυ της Τρίτης το δημοτικό συμβούλιο Τήνου με μοναδικό θέμα την ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με τις εξελίξεις για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Με βάση την αποψινή απόφαση, θα καθοριστεί η στάση που θα κρατήσει όχι μόνο ο Δήμος Τήνου, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των τοπικών φορέων και κατοίκων του νησιού που εξακολουθούν να αντιδρούν με την προοπτική δημιουργίας πάρκου ανεμογεννητριών.