Τήνος – Ανεμογεννήτριες: Ετοιμάζουν μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη

0

Πιο ήρεμη είναι την Τετάρτη η κατάσταση στην Τήνο μετά την προσωρινή διακοπή εργασιών εγκατάστασης πάρκου ανεμογεννητριών στη θέση Πράσσα. Ο Δήμος Τήνου, κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης και απόφασης της Οικονομικής του Επιτροπής, προχώρησε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος τοπικής εταιρίας σκυροδέματος, με το σκεπτικό ότι τα φορτηγά οχήματά της κατά τα δρομολόγια που εκτελούσαν προς το χώρο των εργασιών, εισήλθαν χωρίς άδεια σε δημοτικό οικόπεδο στη θέση Πόλεμος Κάμπου.

Έτσι, τα έργα έχουν διακοπεί αναμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσης το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο Τήνου.

Παράλληλα, το βράδυ της Τρίτης συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο της Τήνου το οποίο προχώρησε στην έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

Μεταξύ των άλλων, προγραμματίζεται κινητοποίηση την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, με κλείσιμο των καταστημάτων και ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή Υστέρνια.

Το ψήφισμα αναφέρει

Η επικείμενη εγκατάσταση των πρώτων ανεμογεννητριών στο νησί μας έχει αναστατώσει την κοινωνία της Τήνου εδώ και πολύ καιρό και έχει πυροδοτήσει δίκαιες και πολύμορφες αντιδράσεις.

Αυτές τις μέρες γνωρίσαμε την προσπάθεια καταστολής του αγώνα μας από αστυνομικές ενισχύσεις που έφτασαν στο νησί επί τούτου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμος της Τήνου έχει ομόφωνα, δυναμικά και από πολύ νωρίς δείξει την εναντίωσή του στην εγκατάσταση και έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα αυτόν.

Το ίδιο θα συνεχίσει απρόσκοπτα να κάνει και τώρα, καταδικάζοντας την παρουσία αυξημένης αστυνομικής δύναμης στο νησί και υποστηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων του νησιού.

Εμείς, ως Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου,

– καταδικάζουμε την παρουσία αυξημένης αστυνομικής δύναμης στο νησί για την διασφάλιση της ομαλής εξέλιξης του συγκεκριμένου έργου

– δηλώνουμε την στήριξή μας σε κάθε ειρηνική κινητοποίηση του κόσμου η οποία θα δηλώνει την γενικευμένη αντίθεση της κοινωνίας στην επικείμενη καταστροφή από την εγκατάσταση

– δηλώνουμε ότι θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή αυτών των κινητοποιήσεων, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα

καλούμε τον κόσμο της Τήνου να παραστεί ειρηνικά έξω από το ειρηνοδικείο Τήνου την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 στις 12.00

καλούμε για άλλη μια φορά τον κόσμο της Τήνου να δείξει την αντίθεση του, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 το πρωί κλείνοντας τα καταστήματά του και συμμετέχοντας σε ειρηνική διαμαρτυρία στους μύλους των Υστερνίων #save_tinos