Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Συνάντηση εργασίας με τους προέδρους  των Δημοτικών Κοινοτήτων και των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, αποδεχόμενος σχετικό αίτημα των συμμετεχόντων.

 

Στην εφ’ όλης συζήτηση των αυτοδιοικητικών του νησιού επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης, με όλους τους συνομιλητές  να προτάσσουν μια σειρά από ανοιχτά θέματα που αφορούν στα γεωγραφικά διαμερίσματα του νησιού, για τα οποία απαιτείται η συνδρομή της Περιφέρειας.

 

Το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση ήταν ο καθορισμός των ρεμάτων, θέμα για το οποίο δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις από την πλευρά του Αντιπεριφερειάρχη αναφορικά με την καθυστέρηση που  υπήρξε τη φετινή χρονιά, καθυστέρηση για την οποία, όπως τόνισε ο κ. Λεονταρίτης, δεν ευθύνεται η Περιφέρεια αλλά το γεγονός ότι η μεταβίβαση της σχετικής αρμοδιότητας στον Β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης έγινε από την Κεντρική Διοίκηση χωρίς αντίστοιχη μεταφορά οικονομικών πόρων, μηχανημάτων και  ανθρώπινου δυναμικού.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης προέβη σε αναλυτική ενημέρωση για θέματα αρμοδιότητας της Περιφέρειας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά τόσο στα έργα που έχουν  ήδη εκτελεστεί  στο νησί, κυρίως σ’ αυτά που αφορούν στη βελτίωση και συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου, όσο και σ’ αυτά που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο εγγύς μέλλον.

 

Αναφερόμενος στην πρόσφατη δημοπράτηση του έργου αντικατάστασης όλων των πινακίδων σήμανσης του οδικού δικτύου του νησιού καθώς και της τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας σε σημεία που παρουσιάζουν επικινδυνότητα, ο κ. Λεονταρίτης δεν παρέλειψε να ενημερώσει τους συμμετέχοντες και για την πορεία της μελέτης που ήδη συντάσσεται για την επέκταση των εργασιών βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου με ασφαλτόστρωση κλειστού τύπου, με στόχο να επιτευχθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό  ο στόχος της κάλυψης στο μεγαλύτερο μέρος του.   

 

Κλείνοντας ανέφερε, ότι στόχος είναι να συνεχιστούν οι συναντήσεις και να αναπτυχθεί περαιτέρω η συνεργασία της Περιφερειακής Αρχής με το Δήμο, τις Δημοτικές Κοινότητες και τα Τοπικά Συμβούλια με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αναγκών κάθε περιοχής της Σύρου.

loading...