Σύλλογος Εκαπιδευτικών Πάρου – Αντιπάρου: «Η ΔΟΕ αδρανεί ή αδιαφορεί; »  

0

                             

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κατάσταση στα σχολεία μετά τα 10 χρόνια αδιοριστίας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων είναι πλέον εκρηκτική. Τα τελευταία χρόνια έχουν βγει πάνω από 35.000 συνάδελφοι στη σύνταξη. Παρ’ όλα αυτά, το ποσοστό των αναπληρωτών μεγαλώνει.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μπροστά σε αυτή τη μη βιώσιμη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας των εκρηκτικών κενών αλλά και κάτω από το βάρος των μαζικών κινητοποιήσεων των τελευταίων χρόνων με αίτημα τους μαζικούς διορισμούς, τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, αναγκάζεται να προχωρήσει για άλλη μια φορά, σε εξαγγελίες για διορισμούς για το 2020 και 2021 για τη Γενική Εκπαίδευση.

Ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν αυτοί οι διορισμοί, αλλά και οι προσλήψεις των αναπληρωτών για τα επόμενα χρόνια είναι τουλάχιστον προκλητικός.  Ο νόμος αυτός:

·       δημιουργεί τεράστιες αδικίες,

·       απαξιώνει την προϋπηρεσία και τον κόπο χιλιάδων συναδέλφων που πάνω από 10 χρόνια αλωνίζουν όλη τη χώρα για να υπηρετήσουν το δημόσιο σχολείο,

·       ενισχύει το ακριβοπληρωμένο κυνήγι τίτλων,

·       τιμωρεί με τριετή αποκλεισμό όσους αρνούνται να αναλάβουν υπηρεσία

και γι’ αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και αιτήματα για αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις. Τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ  έλεγαν στους αναπληρωτές «μαζέψτε προϋπηρεσία, υπηρετήστε στα δυσπρόσιτα για να διπλασιάσετε τα μόριά σας, δώστε ΑΣΕΠ για να διοριστείτε» και σήμερα βιώνουμε την απόλυτη εξαπάτηση και τον εμπαιγμό. Οι 2.500 παραιτήσεις αναπληρωτών από την αρχή της χρονιάς δείχνουν ότι η απαξίωση της προϋπηρεσίας γιγαντώνει το πρόβλημα και όσο συνεχίζεται ο εμπαιγμός οι παραιτήσεις θα πολλαπλασιάζονται, δημιουργώντας ένα επιπλέον πρόβλημα στη στελέχωση των σχολείων.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΔΟΕ απέναντι στους αναπληρωτές. Η ΔΟΕ  απέδειξε με τη στάση της ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί να οργανώσει την πάλη. Πολέμησε το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση, ισχυριζόμενη ότι πρόκειται για λαϊκισμό και για  ανέφικτο αίτημα. Όμως, στη δική μας συνείδηση το σωματείο μας οφείλει να καλύπτει όλα τα μέλη του, μόνιμους και αναπληρωτές, να διεκδικεί μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, να αντιλαμβάνεται τις ανάγκες του κινήματος και να μην μας εμπαίζει με τρίωρες στάσεις εργασίας για να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολλών..Η αντίδραση πολλών συναδέλφων δικαιολογημένη ζητούν να μην είναι πλέον μέλη της ΔΟΕ αλλά στηρίζουν το Σύλλογό μας στις διεκδικήσεις του. Δεν θα γίνουμε κ εμείς πιόνια στη σκακιέρα τους που μαζί με τις διάφορες υποομάδες που λειτουργούν στο χώρο των αναπληρωτών συμβάλλουν στην διάσπαση και τον ατομικισμό. Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας, δηλώνουμε ότι δε θα ανεχθούμε να τους χαρίσουμε ούτε ένα λεπτό από την προϋπηρεσία μας, ούτε να «τιμωρηθεί» με τριετία έστω και ένας συνάδελφος αναπληρωτής σε όλη την Ελλάδα.

Ζητάμε:

·       μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών

·       αγωνιστικό και διεκδικητικό σωματείο

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πάρου-Αντιπάρου « Π.Καλλιέρος»