Δυνάμεις των ΜΑΤ κατέλαβαν τις εισόδους του λιμανιού στις 11.20 το βράδυ της Δευτέρας, όπου είχαν τοποθετηθεί τα απορριμματοφόρα του Δήμου Μυτιλήνης, ενώ αναμένεται η απόβαση διμοιριών των ΜΑΤ από την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το stonisi.gr, απορριματοφόρα είχαν αποκλείσει το λιμάνι της Μυτιλήνης.  Την ίδια στιγμή αυτοδιοικητικά στελέχη από τη Λέσβο δήλωναν πως περιμένουν τις δυνάμεις καταστολής στα υψώματα του Καβακλή και της Καράβας. «Τους περιμένουμε. Ας κοπιάσουν» δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση στέλνει 14 διμοιρίες με ΜΑΤ συνολικά στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και η κατάσταση είναι πλέον εκρηκτική.

Συνεχής είναι η προσέλευση πολιτών στο λιμάνι της Μυτιλήνης, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, προκειμένου να διαδηλώσουν.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, δείχνοντας για άλλη μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο, προσπαθεί να υλοποιήσει τους αυταρχικούς της σχεδιασμούς» σημειώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο με αφορμή την «απόβαση» των αστυνομικών δυνάμεων. Καλεί «το λαό της Λέσβου, τους εργαζόμενους να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που, στέλνοντας ΜΑΤ και κλούβες για να εντείνει την καταστολή, θεωρεί ότι θα κάμψει την αντίσταση των νησιωτών».

Στις 11.20 εξάλλου, αποκλείστηκε και το λιμάνι Σιγρίου από απορριμματοφόρα του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Σε ενίσχυση των πολιτών της Μυτιλήνης κατεβαίνουν πολίτες από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, ενώ οι καμπάνες στα χωριά της περιοχής Μανταμάδου χτυπούν, καλώντας τον κόσμο να πάει στην επιταγμένη περιοχή.

Φορτηγά αυτοκίνητα και απορριμματοφόρα του Δήμου Δυτικής Λέσβου έχουν αποκλείσει το σύνολο των οδικών αξόνων που οδηγούν την περιοχή Καράβας-Καβακλή.

Από το πρωί της Δευτέρας, μαθητές κατέλαβαν το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου του Μανταμάδου.

«Κανένας ελεύθερος άνθρωπος στη φυλακή, όχι στην κλειστή δομή» γράφει το σύνθημα στο πανό των μαθητών, ενάντια στη δημιουργία δομής κλειστού τύπου προσφύγων και μεταναστών στην Καράβα.

aftodioikisi.gr

loading...