ΠΟΕΔΗΝ: Η 40χρονη έχει διασπείρει τον κοροναϊό στο “Σωτηρία”!

Παρέμβαση στην καταγγελία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr, έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να λάβουν άμεσα έκτακτα μέτρα στο προσωπικό και τους ασθενείς που βρέθηκαν στην εφημερία, τη στιγμή που πήγε εκεί το θετικό στον κορωνοϊό περιστατικό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr, η γυναίκα περίμενε μάταια να εξεταστεί στο νοσοκομείο “Σωτηρία” επί δυο ώρες και έτσι αποφάσισε για να τελειώσει η ταλαιπωρία της να μεταβεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Η 40χρονη, που μένει στο Μαρούσι, είχε ως αρχική επιλογή της ένα από τα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς. Όμως το μετάνιωσε πικρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οδηγός αγοράς μικρού φουσκωτού σκάφους

Η γυναίκα που είναι υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς και σύζυγος στελέχους μεγάλης εταιρείας στα νότια προάστια και είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία επισκέφθηκε στη συνέχεια το ιδιωτικό θεραπευτήριο και από εκεί την παρέπεμψαν στο Αττικόν, που είναι και νοσοκομείο αναφοράς.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, αναφέρει μιλώντας στο iatropedia.gr: “Αν αυτή η γυναίκα πήγε πράγματι στο “Σωτηρία” βρήκε ουρά και αναμονή και έφυγε, θα έπρεπε η ίδια να είχε ειδοποιήσει τον ΕΟΔΥ, αφού είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, θα έπρεπε να εξεταστεί με διαφορετική διαδικασία. Όχι με τη διαδικασία του Τμήματος Επειγόντων περιστατικών, που περιμένεις στην ουρά. Στην περίπτωση που συνέβη έτσι, θα πρέπει το νοσοκομείο να πάρει μέτρα. Μπορεί να υπήρξε διασπορά με τόσο κόσμο γύρω – γύρω. Χωρίς κανένα μέσο προστασίας. Η γυναίκα και στο “Αττικόν” που την είδαν οι συνάδελφοι, δεν φορούσε τη μάσκα της, μιλούσε στο κινητό χωρίς τη μάσκα. Οι εργαζόμενοι ήταν ντυμένοι, η γυναίκα ουτε μάσκα δεν φορούσε”.

Από το νοσοκομείο “Metropolitan” μεταφέρθηκε ως “ύποπτο κρούσμα” στο νοσοκομείο αναφοράς “Αττικόν” και φίλη της 40χρονης. Θεωρείτα το νέο ύποπτο κρούσμα και είχε συνοδέψει την φίλη της στο νοσοκομείο και παρουσίασε παρόμοια συμπτώματα με αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Έλεγχοι νέου τύπου σε επαγγελματίες

Πηγή: iatropedia.gr