Αρχική ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ “Πνίγηκαν” Ρόδος και Ικαρία: Σε αυξημένη ετοιμότητα οι τοπικές αρχές – Προβλήματα...

“Πνίγηκαν” Ρόδος και Ικαρία: Σε αυξημένη ετοιμότητα οι τοπικές αρχές – Προβλήματα στα αεροδρόμια των δυο νησιών

0

Ισχυρές βροχοπτώσεις και αυξημένοι άνεμοι, επικρατούν από τα ξημερώματα σε ολόκληρο σχεδόν το νησί της Ρόδου. Το γεγονός έχει θέσει σε αυξημένη επιφυλακή τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, του Δήμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς επίσης και τις εθελοντικές ομάδες.

Μέχρι στιγμής, καταγράφονται προβλήματα από την κακοκαιρία σε περιοχές της δημοτικής ενότητας Λινδίων και Αρχαγγέλου, ενώ υπήρξαν επίσης καθυστερήσεις σε αεροπορικά δρομολόγια και ματαιώσεις προγραμματισμένων δρομολογίων πλοίων προς και από τα νησιά.
Οι  αρμόδιες αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους του νησιού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Σοβαρά προβλήματα έχουν υπάρξει ήδη στα χωριά Κάλαθος, Πυλώνα, Λάρδος, τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και μέσα στους οικισμούς, λόγω υπερχείλισης των χειμάρρων.

Σε πολλές περιπτώσεις οι κάτοικοι επιστράτευσαν πλωτά μέσα, ακόμα και κανό, για να μετακινηθούν στους δρόμους.

Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Καλάθου, στο κεντρικό οδικό δίκτυο διακόπηκε η κυκλοφορία για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω του ύψους του νερού, δημιουργώντας μεγάλες ουρές από οχήματα, λεωφορεία, φορτηγά κλπ.

Το ίδιο συνέβη και στον Πυλώνα, στο ύψος του φυλακίου, καθώς από τις κατολισθήσεις και τα φερτά υλικά η κυκλοφορία διεξάγεται με τρομερή δυσκολία.

Στη Λάρδο για μια ακόμη φορά υπήρξε υπερχείλιση στα ποτάμια, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό αν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές.

 

 

 

Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές

Από νωρίς το πρωί έως και αυτή την ώρα, αρκετές περιοχές του νησιού μας έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση, όπως Κολύμπια, Φαληράκι, Αρχάγγελος, Πυλώνα, Κρεμαστή, Έμπωνα κ.α. Σε κάποιες από αυτές τις περιοχές επανήλθε, ωστόσο σε κάποιες άλλες συνεχίζονται οι διακοπές, χωρίς να έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Περιπέτεια για το Blue Star στο λιμάνι

Μετά από αρκετές ώρες προσπαθειών κατάφερε να δέσει στο λιμάνι το Blue Star 2 καθώς δεν μπορούσε από το πρωί να το κάνει λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Έτσι  παρέμεινε στα ανοιχτά και κατάφερε να μπει στο λιμάνι και να δέσει στις 18.50.

Πτήση της Aegean επέστρεψε στην Αθήνα

H κακοκαιρία δημιούργησε συν τοις άλλοις και προβλήματα στις αεροπορικές πτήσεις. Όπως έγινε γνωστό πτήση της Aegean που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Ρόδος, προσπάθησε να προσγειωθεί δύο φορές στο αεροδρόμιο “Διαγόρας”, αλλά λόγω των δυνατών ανέμων δεν κατέστη εφικτό με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην πρωτεύουσα.

 

Επίσης στο αεροδρόμιο της Ρόδου έσταζε η σκεπή, με αποτέλεσμα το προσωπικό να επιστρατεύσει τα πλαστικά δοχεία που χρησιμοποιούν οι επιβάτες στα σημεία ελέγχου για τα προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ τοποθετήθηκαν και οι ειδικές σημάνσεις για την ολισθηρότητα του διαδρόμου, εξαιτίας της βροχόπτωσης.

Μεγάλη νεροποντή και στην Ικαρία: Πλημμύρισε το αεροδρόμιο

Προβλήματα ωστόσο δεν υπήρξαν μόνο στη Ρόδο. Εικόνες που έρχονται από το αεροδρόμιο της Ικαρίας δείχνουν ότι η καταρρακτώδης βροχή έφερε χώματα και μεγάλες ποσότητες νερού στον προαύλιο χώρο.

Στο εσωτερικό του αεροδρομίου επίσης μπήκε νερό, ενώ πολλές ζημιές σημειώθηκαν σε οχήματα.

Τα φρεάτια στο χώρο του αεροδρομίου δεν ήταν σε θεση να απομακρύνουν τον μεγάλο όγκο νερού.

rodiaki.gr, ikariaki.gr

loading...