Ν. Συρμαλένιος: «Κοινωνικό μέρισμα κοροϊδίας και ανύπαρκτη προστασία της πρώτης κατοικίας προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ»

Ομιλία του βουλευτή Κυκλάδων στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα

Το κοινωνικό μέρισμα, τα 215 εκατομμύρια, τα οποία έδωσε η Νέα Δημοκρατία τον Δεκέμβριο ήταν ένα κοινωνικό μέρισμα κοροϊδίας. Διότι απευθύνθηκε σε πολύ λιγότερο ευάλωτα στρώματα και συμπολίτες μας. Απευθύνθηκε περίπου στο 1/4 των νοικοκυριών και των φυσικών προσώπων από αυτά στα οποία απευθύνθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του 2018, με τα 780 εκατομμύρια, αλλά και με τα κοινωνικά μερίσματα με τα οποία είχε απευθυνθεί τον Δεκέμβριο του 2016 και τον Δεκέμβριο του 2017.

Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου για το κοινωνικό μέρισμα. Για την προστασία της πρώτης κατοικίας ανέφερε ότι όπως όλα δείχνουν μετά το τέλος Απριλίου δεν θα υπάρχει καμία προστασία, καθώς ακόμα δεν υπάρχει κάποιο πλαίσιο και ήδη εκπρόσωπος των ελληνικών τραπεζών δήλωσε στη Βουλή ότι για το πρώτο τρίμηνο εκκρεμούν περίπου τρεις χιλιάδες πλειστηριασμοί.

Σε σχέση με τις τροπολογίες τόνισε ότι τη θετική μείωση του ΦΠΑ στο 6% στα διαγνωστικά παρασκευάσματα και αντιδραστήρια που χρησιμοποιούνται στις ακτινοθεραπείες των καρκινοπαθών -που είναι βεβαίως θετικό μέτρο- τη φέρνει η κυβέρνηση την ίδια ώρα που ακυρώνει τη σύμβαση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με το ελληνικό δημόσιο, για τις δωρεάν μονάδες παραγωγής ραδιοφαρμάκων, που προφανώς και αυτά απευθύνονται και σε καρκινοπαθείς. Επίσης, ανέφερε ότι για τα δέκα μεγάλα λιμάνια της χώρας οι επιχειρούμενες ρυθμίσεις είναι «δωράκια» προς τους επερχόμενους επενδυτές, αναγορεύουν το ΤΑΙΠΕΔ ως τον απόλυτο κυρίαρχο διαπραγματευτή αυτών των συμβάσεων, παρακάμπτοντας ουσιαστικά τους Οργανισμούς Λιμένων και δημιουργώντας συνθήκες μη βιωσιμότητας για τους Οργανισμούς Λιμένων με το αντιστάθμισμα στο οποίο βάζετε ανώτατο όριο 5%.