Μειώνονται κι άλλο τα δρομολόγια του “Blue Star Myconos” προς Σύρο το φετινό καλοκαίρι

Περικόπτονται ακόμη περισσότερο οι προσεγγίσεις του «Blue Star Myconos» στην Σύρο από το καλοκαίρι του 2020.

Το πλοίο, το οποίο μέχρι πρότινος έφερε την ονομασία «Νήσος Μύκονος», κατά τις θερινές περιόδους εκτελεί πρωινά δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς – Σύρος – Μύκονος – Ικαρία – Σάμος – Βόρειο Αιγαίο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων του φετινού καλοκαιριού το οποίο ξεκινά στις 5 Ιουνίου, ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου και θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες, οι προσεγγίσεις του Blue Star Mykonos στην Σύρο θα είναι μόλις τρεις την σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Δευτέρα – Παρασκευή – Κυριακή.

Σε τρία χρόνια κόπηκαν τα μισά δρομολόγια 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2017, το ίδιο πλοίο προσέγγιζε την Σύρο έξι φορές την εβδομάδα, το 2018 μειώθηκαν σε πέντε, το 2019 σε τέσσερις, ενώ, όπως όλα δείχνουν το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ακόμη λιγότερα, αφού αριθμός τους μειώνεται σε τρία.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κόβεται το δρομολόγιο του Σαββάτου από Πειραιά προς Σύρο και η επιστροφή του, καθώς και το δρομολόγιο επιστροφής της Πέμπτης το οποίο δε θα περιλαμβάνει πλέον το λιμάνι της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο εμπορικός διευθυντής της Attica Group, Διονύσης Θεοδωράτος, με τον οποίον επικοινώνησε το Cyclades24.

Η παραπάνω εξέλιξη, αναμφισβήτητα είναι αρνητική για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού ενόψει της τουριστικής περιόδου, αφού δεν υπάρχει η παραμικρή πολυτέλεια απωλειών, για ένα νησί το οποίο δεν διαθέτει την απαιτούμενη επάρκεια δρομολογίων.

Σημειώνεται ότι για περίπου ένα μήνα το πλοίο θα ξεκινάει στις 9.30 το πρωί αντί στις 07.30 κάτι που σημαίνει οτι οι επισκέπτες θα φτάνουν λίγο μετά τις 1.30 το μεσημέρι στη Σύρο, ενώ θα μιλούσαμε διαφορετικά αν το Σάββατο η Σύρος είχε δύο πρωινές προσεγγίσεις με επιβατικά πλοία. Δυστυχώς, γι άλλη μια φορά η πρωτεύουσα των Κυκλάδων φαίνεται το αποπαίδι των Κυκλάδων και γι ακόμα μια φορά μένει εκτός απο τις προτιμήσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Δεν ξέρουμε φυσικά τι θα κάνουν ανταγωνιστικές εταιρείες, άλλα με τη μέχρι στιγμής ενημέρωση, δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι… Πάλι καλά που θα έχουμε και το ταχύπλοο της SEA JETS  WorldChampion Jet.