Κυκλάδες: Αγόρασε μηχάνημα «φάντασμά». Η κατάθεση έγινε άλλα τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη

0

Κυκλάδες: Απατεώνας Πουλά Επαγγελματικά μηχανήματα «φαντάσματα» μέσω αγγελιών

Θύμα απάτης έπεσε ένας Παριανός από απατεώνα που συστήνεται πότε σαν Μάκης και πότε σαν Γιώργος και ο οποίος δήθεν πουλάει χωματουργικά οχήματα σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr.

Ο Επαγγελματίας απατεώνας δηλώνει ότι μένει πότε στην Σύρο και πότε στην Τήνο, ανάλογα τα θύματα που επιλέγει να εξαπατήσει.

Συγκεκριμένα το θύμα επιχείρησε να αγοράσει όχημα μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας που είχε αναρτηθεί. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη και αφού συμφωνήσαν στη τιμή του μηχανήματος, του ζήτησε να δώσει κάποια χρήματα για προκαταβολή για την μεταφορά του από Σύρο για Πάρο.

Αρχικά ο εν λόγω απατεώνας ζήτησε 1500 €, όταν όμως ο ενδιαφερόμενος του είπε ότι είναι άγνωστος και ότι δεν μπορούν να του δώσουν το συγκεκριμένο ποσό. Στη συνέχεια όμως συμφώνησαν να δώσουν χρήματα για την μεταφορά του οχήματος από Σύρο για Πάρο και ότι θα ερχόταν με το πλοίο της γραμμής (ARTEMIS).

Τα πράγματα ωστόσο άρχισαν να θολώνουν, όταν τους είπε ότι στο λογαριασμό που τους έδωσε,  θα έχει το όνομα μιας κοπέλας,  διότι εκείνος  δεν είχε λογαριασμό της συγκεκριμένης τράπεζας!!

Τελικά όλο αυτό αποδείχτηκε μια οργανωμένη απάτη καθώς ο συγκεκριμένος κύριος είχε επιχειρήσει να αποσπάσει χρήματα κι από άλλους Κυκλαδίτες.

Προσοχή στο Facebook!

Η πρώτη επαφή γίνεται μέσω Facebook με τον συγκεκριμένο κύριο να προσεγγίζει πελάτες… και στη συνέχεια τους μπλοκάρει και γίνεται Λούης…

Το μόνο καλό της υπόθεσης είναι ότι ο Εργολάβος ανακαινίσεων όπως συστήνεται απέσπασε μόνο 200 € αντί 1500€ που αρχικά ζητούσε για την προκαταβολή ενώ το μηχάνημα φάντασμα …το πουλούσε 4.000 ευρώ.

Οι λεπτομέρειες αυτές αναφέρονται στη μήνυση που έχει καταθέσει σε δικηγορικό γραφείο νεαρός διεκδικώντας τα χρήματα που έχασε.

Η υπόθεση διερευνάται.

 

loading...