“Καταδικάζουμε τους επίδοξους Γκοτζαμάνηδες, τις πρακτικές τους και το καθεστώς του «σκάστε»”

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σύρου-Ερμούπολης για τα χθεσινά γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ύστερα από επιμονή της Λαϊκής Συσπείρωσης, ήρθε τελικά στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, έστω και σαν εκτός ημερησίας, το θέμα των μετρήσεων για βαρέα μέταλλα στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Τόσο ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε το θέμα εξαρχής από τη Δημοτική Αρχή όσο και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν τουλάχιστον προβληματικός και επιπόλαιος για ένα θέμα μείζονος σημασίας.

Η απαξίωση του θέματος και η απόδοση της ανάγκης δημιουργίας της διαπαραταξιακής επιτροπής, σε προσωπικές «εμμονές» και «καπρίτσια» ήταν αέρας στα πανιά της έντασης που επικράτησε και της στοχοποίησης συγκεκριμένων προσώπων μεταξύ αυτών και του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Λάδι στη φωτιά έριξε και η απόφαση να συναφθεί η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου στην αίτηση-εισήγηση μας για το εκτός ημερησίας από τη μια, και η άρνηση του Προεδρείου από την άλλη να αναγνωστεί τόσο αυτή όσο και οι υπόλοιπες ανακοινώσεις που στάλθηκαν, ως μη σχετικές (!).

Η μη αποβολή από την αίθουσα όσων από τους παρευρισκομένους συνέχιζαν να συντηρούν την ένταση μετά και την πρώτη διακοπή της συνεδρίασης, προφανώς συνέτειναν στην ύπαρξη τεταμένου κλίματος. Τέλος, ως κερασάκι στην τούρτα ήρθε και η μη καταδίκη των επεισοδίων από τη Δημοτική Αρχή, που περιορίστηκε σε μια γενικόλογη επίκληση στο σεβασμό αλλήλων.

Εμείς ξεκάθαρα καταδικάζουμε τους επίδοξους Γκοτζαμάνηδες, τις πρακτικές τους και το καθεστώς του «σκάστε», που καλλιεργούν τα φερέφωνα των εργοδοτών.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζουμε τη δημιουργία της διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία ήταν αναγκαίο να έχει γίνει από την αρχή. Πιστεύουμε πως είναι θεμιτή η συμμετοχή και της μείζονος μειοψηφίας σε αυτή (καθώς αποχώρησε πριν την ψήφιση του θέματος) και θα επιδιώξουμε την άμεση συνεδρίαση της.

loading...