ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ως Σωματείο Ατόμων με οπτική αναπηρία Νομού Κυκλάδων, ΑΡΩΓΗ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διοργανώνουμε ημερίδα με τίτλο ‘Η ΑΡΩΓΗ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ’, στις 28 Μαρτίου και ώρα 18:00 μμ, μέσω τηλεδιάσκεψης στα γραφεία του Επιμελητηρίου των νησιών Πάρου, Σύρου και Τήνου.

Βασικός στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και η προτροπή ανταπόκρισης των αρμόδιων φορέων για τις ανάγκες των Κυκλάδων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ενώνει τις Κυκλάδες μέσω μιας πλατφόρμας συνεργασίας επιστημόνων και κατοίκων των νησιών μας. Η ημερίδα μας θα ξεκινήσει από την Τήνο.

Ο παιδίατρος κ. Ιωάννης Παγώνης ,απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ,εξειδικευθεις στην Α Παιδιατρικη Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών -Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφια» ,θα μιλήσει για την πρόληψη κατά την παιδική ηλικία, αναλύοντας τι χρειάζεται οι γονείς να γνωρίζ​ουν ώστε έγκαιρα να προστατέψουν την όραση των παιδιών τους. Στην συνέχεια από την Πάρο, ο χειρούργος-οφθαλμίατρος κ. Ιωάννης Αλσαμαήλ , με σπουδές ΜD στο Victor Babes University of medicine and Pharmacy, Timisoara, εξειδικευθεις στο Γ.Ν.Α. ΄΄ Ο Ευαγγελισμός΄΄. Πρόκειται να αναπτύξει θέματα που αφορούν οφθαλμικές παθήσεις, εστιάζοντας στις μορφές γλαυκώματος , στην πρόληψη και αντιμετώπιση κατά την ενήλικη ζωή του ατόμου.

Η ημερίδα μας θα ολοκληρωθεί στην Σύρο με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Άγι Τσουρό, γιατρό, επισκέπτη καθηγητή στο Imperial College, του Λονδίνου, πρώην Διευθυντή Πολιτικής και Διακυβέρνησης για την Υγεία και την Ευεξία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), και σήμερα διεθνή σύμβουλο κυβερνήσεων κρατών και πόλεων για την υγεία και τη βιωσιμότητα.

Ο Δρ Τσουρός θα μιλήσει σχετικά με τις «Παγκόσμιες προκλήσεις και προτεραιότητες για τα προβλήματα όρασης στον πληθυσμόκαι τις σχετικές αναπηρίες» με αναφορές στις στρατηγικές και προγράμματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Θα εστιάσει στα θέματα πρόληψης, ανισοτήτων και πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας καθώς επίσης στα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρίες όρασης και τις κατάλληλες παρεμβάσεις στο αστικό και φυσικό περιβάλλον που θα διευκολύνουν τις δραστηριότητες τους και θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους.

Σε κάθε νησί θα υπάρχει χρόνος να τεθούν ερωτήσεις από όλους εσάς που θα είστε μαζί μας και θα στηρίξετε αυτή την πρωτόγνωρη, για τα δεδομένα των Κυκλάδων ,πρωτοβουλία. Για το Δ.Σ.

Της ΑΡΩΓΗΣ FACEBOOK ΑΡΩΓΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Πελοποννήσου 2 Ερμούπολη Σύρος E-mail [email protected]

loading...