Μια αλλαγή στο σχήμα και στα καθήκοντα των αντιδημάρχων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης προέκυψε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, ημέρα συμπλήρωσης του πρώτου 6μηνου θητείας της δημοτικής αρχής.

Συγκεκριμένα, με απόφασή του, ο δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας, απάλλαξε από τα καθήκοντα εποπτείας και ευθύνης λειτουργίας του Γραφείου Τουρισμού την αντιδήμαρχο, Αλίκη Λεονταρίτη, η οποία από δω και στο εξής, διατηρεί καθήκοντα που αφορούν τα θέματα Πολιτισμού και Φιλαρμονικής.

Σε θέση αντιδημάρχου (χωρίς μισθό) Τουρισμού τοποθετείται ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κουταβάς, ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη λειτουργίας του Γραφείου Τουρισμού, ενώ διατηρεί και τις αρμοδιότητες του εντεταλμένου συμβούλου Δημοτικής Ενότητας Άνω Σύρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος:

Με την υπ’ αριθμ. 75/2020 Απόφαση Δημάρχου (ΑΔΑ:6Α09ΩΗΟ-ΦΗΗ) και αξιοποιώντας τη δυνατότητα που παρέχεται από τον πρόσφατο Νόμο 4647/2019, συστήνεται Αντιδημαρχία Τουρισμού, η οποία θα είναι άμισθη, και ορίζεται ως Αντιδήμαρχος ο κ. Παναγιώτης Κουταβάς.

Επειδή τα αντικείμενα του Πολιτισμού και του Τουρισμού είναι ιδιαίτερα εκτεταμένα και απαιτητικά και προκειμένου να δοθεί τόσο στον Πολιτισμό όσο και στον Τουρισμό η προσοχή που τους αρμόζει, κατόπιν εισήγησης της Αντιδημάρχου κας Αλίκης Λεονταρίτη, αποφασίστηκε ο διαχωρισμός των δύο Τομέων, με τη σύσταση δύο αυτοτελών Αντιδημαρχιών Πολιτισμού και Τουρισμού.

Η δημιουργία ξεχωριστής Αντιδημαρχίας Τουρισμού για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου μας, σηματοδοτεί μεταξύ άλλων την ιδιαίτερη βαρύτητα που επιθυμούμε να δώσουμε στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο κ. Παναγιώτης Κουταβάς διαθέτει την όρεξη και τις δυνατότητες να συντονίσει επιτυχώς τον νευραλγικό αυτό τομέα.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.

loading...