Ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση έυρεσης βαρέων μετάλλων στο βυθό του λιμανιού της Ερμούπολης, εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, σε απάντηση δελτίου τύπου της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Με αφορμή το δημοσίευμα της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Σύρου-Ερμούπολης», αναφορικά με τα αποτελέσματα της έρευνας περί βαρέων μετάλλων στη θέση Καρνάγιο, οφείλουμε να διαβεβαιώσουμε του δημότες και κατοίκους του νησιού μας ότι σε καμία περίπτωση η Δημοτική Αρχή δεν υποτιμά ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Απεναντίας, από τις 5 Φεβρουαρίου 2020, οπότε και κοινοποιήθηκε στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης η επιστολή της Aegean Rebreath, σχετικά με τα αποτελέσματα των μετρήσεων για βαρέα μέταλλα στον βυθό της Ερμούπολης – η οποία συγχρόνως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» – πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.

Ο κ. Δήμαρχος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι έχουν επιληφθεί του θέματος, και στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου 2020, πρόκειται να ενημερώσει το Σώμα και τους δημότες για τις εξελίξεις.

loading...