Παρά το γεγονός ότι, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, προγραμματίστηκε συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, με αντικείμενο τα πολεοδομικά προβλήματα της Ερμούπολης, ο Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών Κυκλάδων δηλώνει ότι αδυνατεί να παραστεί.

Σε επιστολή του προς τον κ. Λεονταρίτη με κοινοποίηση προς τον δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Νίκο Λειβαδάρα, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι η συνάντηση θα πρέπει να γίνει στην Σύρο, ώστε η υπουργός να διαπιστώσει δια ζώσης το μέγεθος του προβλήματος.

Κατά τα φαινόμενα, η συνάντηση θα γίνει χωρίς την παρουσία μελών του Συλλόγου, γεγονός που απλά αποδυναμώνει την εκπροσώπηση της Σύρου.

Η επιστολή του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών είναι η ακόλουθη:

Η πρόσκληση που έλαβε ο Σύλλογος μας μόλις σήμερα 13.02.2020 από το Γραφείο του κ. Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για την ήδη προγραμματισμένη συνάντηση στις 17.02.2020 στο ΥΠΠΟΑ, δυστυχώς δεν μας δίνει τη δυνατότητα να παραστούμε.

Συνάντηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα πρέπει να γίνει κατόπιν πρότερης συνεννόησης μεταξύ όλων όσων έχουν θεσμικό ρόλο και με την παρουσία νομικού συμβούλου, καθώς ότι συζητηθεί θα πρέπει να καταλήξει σε νομοθετική ρύθμιση για να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η συνάντηση επίσης επιβάλλεται να γίνει στη Ερμούπολη, ώστε η Υπουργός Πολιτισμού να αντιληφθεί δια ζώσης την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα κτίρια της πόλης, 10 χρόνια μετά τις υποσχέσεις που είχε δώσει το 2010 στην τότε επίσκεψη της στη Σύρο.

Πάγια θέση του Συλλόγου είναι η εκπροσώπηση του ΥΠΠΟΑ στα Σ.Α. έτσι ώστε να ελέγχονται όλες οι μελέτες, πλην αυτών που αφορούν διατηρητέα, από τα Σ.Α. χωρίς τις χρόνιες καθυστερήσεις που προκαλεί σήμερα η εμπλοκή του ΥΠΠΟΑ.

loading...