Αναβλήθηκε η συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού για το πολεοδομικό της Ερμούπολης

Προς ενημέρωση των πολιτών της Σύρου και των φορέων του νησιού που ενδιαφέρονται για την προγραμματισμένη για χθες συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη, του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Νικόλαου Λειβαδάρα και εκπροσώπων του Συλλόγου Μελετητών – Μηχανικών Κυκλάδων, με αντικείμενο την άρση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που δεν επιτρέπουν την αξιοποίηση του αρχιτεκτονικού πλούτου της Ερμούπολης και δυσχεραίνουν την περαιτέρω ανάπτυξη της Σύρου, γίνονται γνωστά τα εξής:

  1. Μετά από τις αιτιάσεις που προέβαλε σε επιστολή του ο Σύλλογος Μελετητών – Μηχανικών Κυκλάδων για την αδυναμία συμμετοχής του, η συνάντηση αναβλήθηκε.

  2. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων με επιστολή του προς τον προαναφερόμενο Επιστημονικό φορέα ζήτησε τον προσδιορισμό του χρόνου που θα απαιτηθεί για την τεχνική και νομική προετοιμασία του Συλλόγου προκειμένου να αιτηθεί εκ νέου συνάντηση στο αρμόδιο Υπουργείο.

Κατόπιν των ανωτέρω ο κ. Λεονταρίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Αν και διαφωνώ με τις αιτιάσεις του Συλλόγου Μελετητών – Μηχανικών Κυκλάδων, σεβόμενος τη διαφορετική άποψη, αποδέχθηκα το αίτημά τους για αναβολή της συνάντησης, ευελπιστώντας ότι θα είναι έτοιμοι λίαν συντόμως, προκειμένου η συνάντηση με το Υπουργείο Πολιτισμού για την επίλυση του τόσο σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί, να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν”.

loading...