Ένα πραγματικά καινούργιο αεροδρόμιο αποκτά η Μύκονος σε μερικούς μήνες, καθώς από την επερχόμενη τουριστική περίοδο ο αερολιμένας του νησιού θα αποτελεί μια υποδομή στολίδι για τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που θα καταφθάσουν για τις διακοπές τους.

Η εταιρία Fraport αναβαθμίζει πλήρως το αεροδρόμιο της Μυκόνου, μέσω επένδυσης 25 ύψους 25 εκ. ευρώ, ώστε η ναυαρχίδα του τουρισμού να αποκτήσει μια πύλη εισόδου που αρμόζει στο brand name της.

Με την ολοκλήρωση όλων των έργων αναβάθμισης, η Fraport Greece θα μπορεί να υποδεχτεί στο κυκλαδίτικο αεροδρόμιο, περί το 1 εκατομμύριο επιβάτες ετησίως, από 700.000 που εξυπηρετεί σήμερα.

Εκτός από την ανακαίνιση του αεροσταθμού, τα σχέδια της Fraport Greece για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Μυκόνου μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

-Επέκταση στην βόρεια πλευρά του υφιστάμενου κτηρίου συνολικής επιφάνειας 2000m2, η οποία θα στεγάσει το νέο τμήμα αφίξεων του αεροδρομίου.-
-Επέκταση κατά 500m2 του υφιστάμενου κτηρίου για τη δημιουργία περισσοτέρων πυλών αναχώρησης
-Πλήρη αναδιαμόρφωση – ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων
-Δημιουργία νέων εμπορικών καταστημάτων και εστίασης στον χώρο των αναχωρήσεων.
-Πλήρη ανακαίνιση των υφιστάμενων χώρων υγιεινής
-Δημιουργία δύο νέων χώρων διακεκριμένων επιβατών
-Τοποθέτηση νέου αυτοματοποιημένου συστήματος διαχείρισης αποσκευών
-Επανασχεδιασμό ολόκληρης της περιοχής κυκλοφορίας οχημάτων στην είσοδο του αεροσταθμού.

Κ. Κουκάς: «Το αεροδρόμιό μας αποκτά νέο πρόσωπο» 

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το αεροδρόμιό μας αποκτά οριστικά ένα νέο πρόσωπο προς όφελος του νησιού, αλλά και των επισκεπτών μας.

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται ήδη ο νέος Πυροσβεστικός Σταθμός, ενώ το καινούριο κτίριο των αφίξεων βρίσκεται σε επιχειρησιακή λειτουργία.

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του συστήματος διαχείρισης αποσκευών, οι εργασίες αναδιαμόρφωσης του υπάρχοντος τερματικού σταθμού και ο αεροσταθμός στην περιοχή των αναχωρήσεων και τις πύλες αναχώρησης (gates).

Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, του χώρου στάθμευσης και της πρόσοψης του αεροδρομίου.

Είναι βέβαιο ότι η ολοκλήρωση όλων των έργων θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των εκατομμυρίων επισκεπτών μας.

loading...